Blogg

Partyhits

Det är lördag idag och många skall ha party, jag skall på party hos Carin.

Här ovan har Ni Lelles och min spellista på Spotify, bara kanonlåtar en del

från 15-16 och 1700 talet från Lelles ungdom.

Spela listan och parta på

// Lacke o Lelle ??

Regnet det bara öser ner……..

image

Det här är mitt regnskydd, Rambokostymen säger Lelle. Den använde jag idag när Lelle och jag var ute. Det regnar som attan här och blåser. Det regnar cats and dogs säger Lelle. Lelle tycker jag är cool när jag tar på mig regnskyddet, egentligen behöver jag inget för Lelle säger att jag är waterproof. Vet Ni varför det heter hundväder när det blåser och regnar? Lelle har gurglat, googlat heter det säger Lelle. Jo det är därför att det är bara vovvar och hussar och mattar som är ute i detta väder.

Såg Ni matchen igår? Jag såg på till popcornen var slut sedan gick jag och lade mig på sängen för jag förstod att Sverige inte skulle göra några mål. Det var Hamréns fel säger Lelle och så är han igång igen. Det blir bättre när Janne Andesson tar över säger Lelle (surrkusen).

Jag följde med Lelle och Kerran när dom skulle köpa stövlar imorse, vi åker till Granngården och kollar sa jag då kan jag städa också. Vi hittade stövlar och jag åt av det som låg på golvet, Du åt ju kattmat säger Lelle och säger jag mat som mat. Dessa Labbar och mat säger Lelle, det är Din uppgift att kolla så jag inte äter för mycket tänker jag. Det är Lelle och Kerran för bra på men det blir trots det hussepoäng till Lelle.

Ikväll skall vi till Carin på middag och jag får följa med, jag gillar Carin. Hon har en katt som heter Verbis men han är så blyg så jag får nog inte träffa honom, han var vildkatt innan Carin tog hand om honom.

När Lelle och jag kom hem till gården såg vi Kerran på långt håll, Lelle kollade om det kom några bilar och sen fick jag springa och överraska Kerran, det tycker jag är roligt. Men viktigt säger Lelle att det inte är bilar i farten när Du springer för då är det bara framåt som gäller för Dig. Det är Ditt jobb att kolla bilar säger jag till Lelle, absolut säger Lelle. Han har koll måste jag säga och han är rädd om mig för jag är det finaste som finns säger Lelle. Såna saker vill man höra ofta och det får jag av Lelle.

Man kan inte få för mycket kärlek säger Lelle och jag håller med.

Vi håller Er på halster lite till med mördarkaninerna.

Krama varandra och ha det gott!

/ Lacke o Lelle ??

 

Fredagsmys och fotboll

image

Lelle och jag skall se Sverige-Italien idag och då skall jag få popcorn har Lelle lovat. Förra matchen mot Irland såg vi inte hela. Lelle och jag tyckte att den var så dålig. Igår såg vi presskonferensen med Hamrén, tänk sa Lelle han blir alltid förvånad över motståndet och bara sitter och försvarar sig. Lacke jag har sagt hela tiden att Hamrén är en talanglös ja Ni vet……

Sånt fattar Lelle för han spelade fotboll på 16-1700 talet när han var ung, han var ganska lovande faktiskt (säger han själv). Fotboll är en lagsport som Du och jag säger Lelle, ållrajt säger jag vi är ett starkt team Lelle.

Lelle, jag och Kerran har druckit tiokaffe nyss, det gör pangsjonärer och jag fick smaka kex. Idag skall vi åka till Värmdös bästa affär och det är Granngården för där får jag följa med in. Jag brukar hjälpa dom att städa vid hundmaten och så skall jag få ett nytt koppel till mitt bling bling halsband som jag fick av xmatte när jag åkte med Lelle. Det är flätat i amerikanska flaggans färger och Lelle har köpt en id-brick med ett fredsmärke på. Tänk om Trump blir president då behöver vi all hjälp för att behålla freden säger Lelle och hör Ni …nu surrar han igen. Fokus Lelle säger jag det handlar om oss.

Idag visade Lelle lite husse talanger, vi var ute på carpe diem, så fick jag syn på Alice (en Norwich terrier som bor i vår trappuppgång ) hon snackade med en annan vovve som började gapa när hon såg mig. Jag var på väg till Alice när Lelle sa nej på skarpen och då stannade jag, Lelle brukar inte ha så bestämd röst, det är jag som bestämmer när Du skall hälsa på andra vovvar,säger han. Bra Lelle tänker jag då vet jag vad som gäller. Lelle gosade med mig när jag gick tillbaka till honom och det gillar jag. Lelle stod sedan och pratade med Alice matte, han är en surrkuse Lelle. Alice och jag satt också och pratade då.

Som Ni ser har jag det väldigt bra och Lelle går framåt tycker jag, vi har det jättemysigt. En liten cliffhanger, vi skall blogga om mördarkaniner och annat spännande.

Heja på Sverige och ha det skönt, krama varandra som vi gör ofta.

/ Lacke o Lelle ??

 

Talanglösa byrackor

Värmdö torsdag 16/6

Idag regnar det på Värmdö, Lelle och jag har nyss varit ute nu skall vi blogga och mysa på soffan.

Ibland Lelle säger Du kom Lacke skall vi gå ut och stila. Vad menar Du då Lelle? Som jag sagt till Dig Lacke var som Du är för då blir många imponerade av att Du följer mig hela tiden och lyssnar på vad jag vill. Då blir man lite stolt och glad, och då säger Lelle att han är stolt att ha en sådan fin vovve. Men säger jag Du har ju sagt att vi möter ibland talanglösa byrackor vad menar Du då Lelle? Då säger Lelle: Lacke har Du tänkt på att ibland möter vi vovvar som börjar morra och ha sig 50 m bort, är inte det talanglöst Lacke?

Här känner jag att jag måste ha en lektion med Lelle så han förstår vovve sidan av det hela. Du säger till mig att jag skall sitta vid dom tillfällena och då vet jag vad som gäller. Hundarna vi möter där hänger husse eller matte i kopplet och är obekväma i situationen, förstår Du säger jag dom vovvarna vet inte vad dom skall göra för dom har inte fått träna. Du vet Lelle jag har bott med tre vovvar och xmatte har tränat med mig. Du vet Lelle dom hundarna är inte socialiserade, då börjar Lelle att prata om Bernie Sanders och tappar fokus helt. V i får träna på att Lelle skall hålla fokus. En gång rymde jag hem till Kerran när Lelle gick och drömde bara för att visa vem som är i fokus, Lelle blev inte arg han sa busvovve och att han inte hade koll på mig.

Så Du menar att det är hussarna och mattarna som är talanglösa säger Lelle, det skulle man kunna säga dom vet nog inte hur man gör. Dom få göra som Du Lelle kolla på you tube där kan man se hur man skall göra. Ja säger Lelle min favorit är Fredrik Steen han jobbar med att avleda i stället för att var sträng och att husse och matte skall se till att få vovvens uppmärksamhet.

Då kommer jag på när jag testade Lelle i stressiga miljöer, vi gick från Slussen till Centralen och passerade Kungsan ( Lelle klarade det testet bra så han fick ta en öl på centralen och jag fick följa med på puben, bra pub tycker jag!). Då såg jag många som bar sina vovvar och frågade Lelle om vovvar lär sig gå sent i Stockholm? Lelle var så ny som husse då så han visste inte. Man kanske inte tränar små hundar tänker jag utan tar dom under armen istället.

Jag har blivit kändis här på gården alla tycker att jag är fin och Lelle är jättestolt. Nästa vecka får Kerran sommarlov och då skall vi åka till fjällen, det blir jättekul då får jag vara med den stora flocken också Ni vet xmatte o xhusse samt Singla, Tärna och Midget.

Ha det gott o klappa och krama varandra så hörs vi snart igen

/ Lacke o Lelle

PS inget bubbel och snittar i sikte DS

Värmdö onsdag 15/6

På bubbel och snittfronten intet nytt, Lelle säger att kommunalrådet kanske har mycket att göra, man måste kunna prioritera säger jag. Det måste inte vara hen det kan vara någon annan på samma nivå, det är grejen som är grejen säger jag.

Lelle och jag har inte ansiktsbok men det har Kerran hon berättade häromdagen att xmatte lagt ut vårt blogginlägg och fått 8 miljoner lajks, sakta i backarna säger Lelle 8 personer sa hon, och säger jag.

Jag är skadad, xmatte konstaterade att jag sträckt mig i ryggen, därför har Lelle ett riktigt jobb nu han är veterinärassistent och tar hand om mig. Medicin och massage och inga häftiga rörelser, har hört att höjden av att ha det bra är att ligga på divanen och bli matad med praliner. Jag sade till Lelle och och köp praliner vet jag, sakta i backarna sa Lelle, vovvar skall inte äta choklad det är farligt.Hur vet Du det sa jag, läst på Fjällveterinärens hemsida sa Lelle. Har Du läst allt där Lelle? Ja sa han flera gånger och där finns det jättebra tips för oss hundägare. Nu hamna jag i problem dels verkar det ju häftigt att bli matad med praliner dels håller jag på att träna Lelle att bli bra husse så jag måste nog välja det senare (synd på pralinerna).

Idag har vi skjutsat Kerran till bussen hon skulle in till sitty och jobba, på huvudkontoret sa hon. Huvudkontor tänkte jag och fick konstiga bilder i mitt huvud, då sa Lelle som såg vad jag tänkte dom har kroppar också dom som jobbar där. Lelle och jag har en spellista på Spotify som vi kör när vi har after något eller bara vanligt party. Där har vi samlat schyssta låtar bl.a. från Lelles uppväxt på 15-1600 talet, 50-60 talet säger Lelle, oh va noga det är med siffror tänker jag. Vi är inte så haj på dator men när vi räknat ut hur kommer vi att lägga ut spellistan här så Ni har bra musik på Era partyn.

Kom ihåg att känna igenom Era hundar så dom inte har fästningar på sig, det gör Lelle varje dag med mig. Han går från klarhet till klarhet tycker han själv.

Ha det så bra och var rädd om varandra så hörs vi snart

/ Lacke o Lelle

Måndag

Nu har Lelle och jag bott här i fyra dagar tillsammans och vi har inte hört ngt om VIP mottagning, Bubbel och snittar är brukligt säger Lelle. Vad är snittar säger jag? Små mackor säger Lelle, såna skitsmå jag får när Ni äter frukost? Precis säger Lelle, då blir det många tänker jag.

Lelle och jag har varit på en carpe diem promenad och det är härligt, sista 20 min bestämde Lelle att jag skulle gå sådär fint ni vet. Vi gick genom ett villaområde ( kulturhus säger Lelle) ja det är en kul tur tänker jag. Tänkte jag skulle testa Lelle så jag började nosa runt bakom honom ( man vill ju kolla om Alice eller Sally varit i farten) då fick jag sitta ner och vi började om till jag förstod att det inte var någon mening. Snacka om tålamodsprövande, fast Lelle fick lite Husse poäng där det kanske går att få till hussehyfs på honom.

Ni kanske undrar varför Lelle och jag bloggar, om Ni inte funderar tänker jag berätta i alla fall. När jag var hos Lelle o Kerran i vintras (ni kommer ihåg att dom skulle testa att ha vovve) fick Lelle låna en bok av xmatte som Oscar Hedlunds hund hade skrivit om husse och hur det är att vara vovve. När Lelle läser vovveböcker är han glad och skrattar, jag har läst boken och det är vovvesanningar rakt igenom. Då säger Lelle vi kanske skall blogga Lacke det är ju modernt och för många gör det. Sagt och gjort Lelle gjorde resörtj, Ni vet man nosar runt lite i cyberrymden. Han läste en massa olika bloggar och det var livsstilsbloggar dom kallade det, handlade mest om kläder, lyft och smink. Ni vet Blondinbella och Kissi och allt vad dom heter, Kissi sa jag, finns det nån Bajsi också? Då sa Lelle att efter ha läst innehållet så finns det säkert någon som kollar sitt bajs varje dag och bloggar om det.

Men vi skall ha en hundstilsblogg Lacke den skall handla om Dig och mig tillsammans. Vi snackade med xmatte och på hennes hemsida bloggar vi nu om livet och hundlivet.

Nu skall jag berätta för Er vem Lelle är, Lelle är en föredetting han är alltså pangsjonär och väldigt gammal. Han är lika gammal som Nicke Lilltrolls farfar, ni vet han som bodde i Storskogen och han är gammal.

Lelle har varit Terrapöjt Ni vet en sådär som snackar med folk hela dagarna ( tänk att det kan vara ett jobb, veterinärassistent det är ett riktigt jobb) och snacka det kan han Ni minns kanske att jag sa att han är lite surrig ibland. Lelle har sagt att han skall jobba några dagar/månad till hösten men det skall vi bli två om. Det bästa med Lelle är att han tycker om mig och visar det tydligt, när han ger mig beröm för att jag varit duktig är det nästan lika bra som godis och nu ligger jag och vaktar så att han inte skall dra ifrån mig igen. Nu måste jag vila på sammetsörat som Lelle säger att jag har, vi hörs snart igen ??

/Lacke o Lelle

Värmdö fredag 10/6

Nu är Lelle och jag äntligen hemma på Värmdö, Lelle säger att vi är skrivna här, jag vet säger jag för jag skriver nu! Vi bor på 6:e våningen och från vår balkong ser man skogen och där brukar Lelle och jag vara. Vi är lite slut i luvan idag då vi reste långt igår( Lelle stannar ofta för vi skall sträcka på benen säger han)!

Vi blir säkert kallade till kommunhuset snart för att Dom skall hälsa oss välkomna som Dom VIP innevånare Lelle och jag är. I morse när jag var ute för att kissa och då är det bråttom för jag vill fort in till maten. Då upptäckte jag en skylt ute på gården med en överkryssad vovve, hjälp tänkte jag får jag inte bo här? Jag frågade Lelle och då sa han: Har Du inte sett texten Lacke? Nä sa jag skylten sitter så högt så jag ser inte. Då sa Lelle att man inte får rasta vovvar på gården. Vad är rasta sa jag är det som vi gjorde igår sträcker på benen? Då berättade Lelle att det betyder att man inte får kissa och bajsa inne på gården. Varför skriver Dom inte det då sa jag, det är en bra fråga sa Lelle. När jag är kissnödig skall jag säga då, nu vill jag rasta? Nä sa Lelle vi säger som det är.

Idag skall vi ha inflyttningsfest det blir kul för då får jag popcorn och det tycker jag om. Lelle brukar ha nått brunt i glaset också som luktar äckligt. Jag råkade spilla ut ett glas för gammelmette när hon var hos Lelle och Kerran, det var brunt och jag fick det på svansen, bläää.

Nu har jag inte tid att blogga mer för Lelle och jag skall ut i skogen och rasta, nä säger Lelle vi skall skoja och ha kul och så får Du kissa. Imorgon kommer gammhusse och gammatte och hälsar på det blir kul, då får jag säkert träffa Tärna och Midget också.

Ha det bra och simma lugnt så hörs vi.

/ Lacke o Lelle

PS om Ni upptäcker stavfel så beror det på att jag har otur ibland när jag skriver säger Lele DS

Apportering

FB_IMG_1465402251430

Mina dagar som veterinär assistent närmar sig nu sitt slut. Nu börjar mitt nya liv med Lelle och det ser jag fram emot. Vi ska tillsammans klura på detta med hundstil och livet i allmänhet precis här.

Helgen firade jag i hundstilens tecken. Jag tog min gamla matte på en apport kurs för att få lite hyfs på hennes apport anvisningar. Hur svårt kan det vara…

Jag är egentligen en duktig apportör och brukar hjälpa till på fjälljakten. Det kommer jag att fortsätta göra. Det brukar gå bra bara jag får rätt instruktioner. Vad som är rätt är så att säga pudelns kärna.

Vi var ett helt hundgäng på kursen som hölls av Sörmlands Hundskola. Många olika stilar på de tvåbenta och vi kunde utbyta erfarenheter oss hundar emellan. När de tvåbenta äntligen fattat hur de ska bete sig och hur vi hundar tänker är det lätt att göra rätt. Kursen var lärorik och jag ska nu ägna mig åt att försöka lära Lelle lite husse hyfs.

Imorgon kommer Lelle och hämtar mig.

Längtan

image

Här ligger Du Lilla Lakritstroll i Ditt favorithörn i soffan med Din lilla nalle. Du har full koll på vad som händer ( om någon går till kylskåpet tex) och Du är vårt centrum!

Längtan efter Dig är en härlig känsla och återseendet nästa torsdag blir fantastiskt. Samtidigt med längtan finns en saknad som gör ont och griper tag i hjärtat. Det blir som livet självt det är jättebra samtidigt som det finns stunder av smärta.

Du kom in i vårt liv för att vi skulle få prova på att ha vovve och Du bestämde Dig för att stanna. Jag minns första kvällen när Du hoppade upp i soffan och lade Ditt huvud i mitt knä och jag minns andra dagen när vi tog en gemensam tupplur i soffan och Du låg med Ditt huvud på mitt bröst. Efter det har det blivit många såna stunder och många stunder av glädje och lek utomhus.

Din lyhördhet och förmåga till närhet har gjort att Du tagit Dig långt in i mitt hjärta och fyllt mig med så mycket kärlek. Du är så tydlig med vad Du vill ( och inte vill ) så jag upplever att det är lätt att läsa av Dig. När jag skriver detta är det med så mycket längtan efter Dig och det är så skönt att känna. Jag hämtar Dig på jobbet nästa torsdag och det skall bli så roligt att se Dig och att få träffa Dina arbetskamrater både tvåbenta och fyrbenta. Efter det skall vi tillsammans börja blogga om livet och i synnerhet hundlivet.

Välkommen hem Lakrits ❤️??

/Lelle

 

 

Badtid

DSC_1583

Bad. Bara ordet får mig glad. Även om jag inte vore en vattenapporterade hund skulle jag älska vatten. Så till den grad att jag en gång efter ett särskilt kallt bad (som jag själv tog initiativ till – jag vet…) fick vattensvans. Plötsligt hängde min svans rakt ner och gjorde förfärligt ont. Det gjorde ont bara att försöka sitta ner. Jag fick tillfälligt badförbud (!) några dagar och tyckte synd om mig själv. Efter medicin blev jag iallafall ok och fick bada igen. Jag vet inte om jag lärde mig något för det är som sagt väldigt rolig att bada.

Skickar med en badbild från dagens lunch bad när jag försöker lära Ronny att apportera. Det gick sådär – men vi hade den bästa stunden på  hela dagen! Efter bad och lek låg vi som belåtna döda sillar i hundrummet och lyssnade på sorlet från tvåbenta och fyrbenta på veterinär kliniken.

Simma lugnt tills vi hörs igen och som Ove säger – tax ska ni ha 😉

/ Lacke

Lakrits blogg2

Labradoren Lakrits hundstilsblogg för alla hundar och hundägare. Bloggen handlar om mig, Lakrits (Lacke) och mitt liv och strävsamma jobb att göra husse Lennart (Lelle) till en bra Husse för mig. Vi kommer att beröra hundlivet och livet i allmänhet.

Det sägs att All you need is love… and a dog men Lelle säger, och det ger mig lite rysningar i pälsen, All you need is a dog to get love. Välkomna att följa vår resa tillsammans!