Medarbetare på besök

Vi på Fjällveterinären är så stolta över att kunna erbjuda extern superkompetens på plats i glesbygd. Duktiga människor med ett genuint intresse för hundhälsa och med stor erfarenhet av hundar, inte minst arbetande hundar.

Tid bokas genom respektive medarbetares hemsida, se länk/hemsida.

Anna Fors Ward
ForsWards Hund och Jakt
https://www.forswards.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna har många järn i elden och är en välkänd kompetens i jakthundsvärlden och har varit en god Fjällveterinären-vän i många år. Hon brinner för hundars mentalitet, funktion, hälsa och exteriör

Vi är så glada över att hon erbjuder råd och kurser för stora och små hundproblem. ForsWards hund och jakt, som ligger sydväst om Östersund, har i övrigt ett gediget kursutbud med allt från BPH till jägarexamen. Läs mer om kursutbudet och boka tid via https://www.forswards.se

Anna är uppvuxen med jagande hundar. Sin första egna gråhund fick hon när hon var 12 år, den gjorde hon till SEJCH. Anna har varit hunduppfödare sedan 1985 (jämthund, gråhund, KH vorsteh och pointer). Hon är auktoriserad exteriördomare på samtliga jagande spetsar, BPH-beskrivare och utbildad hundinstruktör genom Jägareförbundet. Tillsammans med sin man Johan driver hon ForsWards hund & jakt där hon utbildar hundägare, hundar och jägare.

Frida Lundin
Åre Hundrehab
https://www.arehundrehab.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Frida är en välkänd Fjällveterinären-vän. Hon har en unik kunskap om friskvård och rehabilitering av hundar, framförallt arbetande hundar. Hon brinner liksom vi för hundars hälsa och friskvård och delar gärna med sig av sin kunskap. Via sitt företag ÅreHundrehab erbjuder hon föreläsningar och kurser om allt från hundmassage, vardagsträning till specifika sjukdomsproblem. För att boka tid med er hund hos Frida i Strömsund gör ni via https://www.arehundrehab.se.

Frida arbetar sedan 2008 med rehabiltering och friskvård av hundar på sitt eget företag Åre Hundrehab. När hon inte står med armarna i poolen utbildar hon för Hundsteg och Svenska Fysioterapiskolan. Hon är också engagerad i styrelsen för Patientföreningen Hundartros och Sveriges Hundföretagare. Tillsammans med Fjällveterinären har hon genom åren hållit uppskattade kurser och friskvårdswebinar. Hon är också yogalärare och kort sagt en inspirerande hundföretagare som lever som hon lär. Fritiden spenderar hon helst med sin två- och fyrbenta familj till fjälls.

Heddans Hundcenter
Lotta Nilsdotter
Isabelle Åhs
www.heddanshundcenter.se

 

 

 

 

 

Sedan 2023 har Fjällveterinären ett samarbete med Heddans Hundcenter i Skinnskatteberg. Både Lotta och Isabelle är erfarna hundmänniskor, som liksom vi brinner för hundars hälsa. De har ett brett utbud (läs mer på hemsidan) och erbjuder även en hel del tjänster genom distansrådgivning. Ett välkommet tillskott för alla oss som bor långt bort och behöver hjälp och råd kring våra hundars beteenden och hälsa.

Heddans Hundcenter drivs av ägaren Lotta Nilsdotter och Isabelle Åhs. På Heddans Hundcenter koncentrerar vi oss på hundträning, yrkesutbildningar, kurser, vård och skötsel av hund. Både Lotta och Isabelle är hundpsykologer och arbetar med problembeteenden hos hund.

Upplever du ett problem med din hund, som du känner att du behöver råd för att hantera så kan vi vägleda dig.

Det kan vara allt från att din hund är arg, är rädd, vaktar, jagar, upplevs stressad, är ljudrädd, har separationsångest gör utfall i hundmöten, gör utfall mot människor, har svårt i samspel med barn och mycket annat.

Tid för distansrådgivning bokas via vår hemsida info@heddanshundcenter.se

Så går det till! Under det första rådgivningssamtalet ställs frågor för att komma fram till orsakerna till problemen och därefter lägger vi upp en individuell träningsplan för dig och din hund. Fortsatta träffar kommer att ske via zoom.

Fjällveterinären –
Veterinärklinik och
Friskvårdsbutik

Sommartider juni och juli
Alla vardagar kl08-16
Telefontid kl08-09

Ordinarie öppettider
Måndag, Onsdag, Fredag kl08-16
Tisdag, Torsdag kl08-20

Veterinär rådfrågning
Telefontid vardagar kl08-10 (obs sommartid juni/juli kl08-09)
Rådgivning kan gärna göras via mail info@fjallveterinaren.se 

Akuta sjukdomsfall
Akut telefon direkt 076-10 99 188
Gäller endast under klinikens öppettider

Tidsbokning
Telefontid bokning vardagar kl08-16 med möjlighet att lämna meddelande för att bli uppringd.
Vi svarar som alternativ löpande på era frågor via info@fjallveterinaren.se 
OBS! Avbokning av tid görs senast 24 h innan bokad tid via telefon eller info@fjallveterinaren.se

Vaccination och kloklipp (okomplicerat på vaken hund)
Sker under klinikens öppettider,
boka ditt besök via bokning@fjallveterinaren.se eller 0670-109 09.

Drop-in avmaskning (Norgetablett)
Under klinikens öppettider, viss väntetid kan förekomma

Fjällfiket
Öppet vardagar kl08-16, hemlagad lunch kl09-14
Sommarlunch juli med kallskuret och gofika
Telefon direkt 072-22 07 763.

Mer info om:
Fjällfiket, Café & Restaurang i Jämtland

Kontakt

Fjällveterinären växel 0670-109 09
Akut telefon direkt 076-10 99 188

Fjällveterinären i Strömsund
Lövbergavägen 45, Strömsund
– bredvid ICA Solbacken och Hälsocentralen