Välkommen till Fjällveterinärens webbutik!

Här hittar du produkter som vi på Fjällveterinären rekommenderar. Egentligen skulle vi vilja ha med många bra produkter här, men postgången är begränsad. Vår fysiska friskvårdsbutik i Strömsund är däremot fylld med det mesta. Önskar du därför något annat utöver det du hittar här eller har frågor om någon produkt, hör av dig till oss här! Förutom produkter hittar ni våra friskvårdswebinar för hund, Fjällveterinärens egna utelivsprodukter och Anna Pamuks böcker för beställning.

Beställningsformulär hittar du lite längre ner på sidan.

Sommarerbjudande!

Sommaren är äntligen här och med den blir våra hundar och katter mer aktiva, men också mer skadebenägna. Läs mer om hur du undviker och hanterar sommarens faror här;

Det är också en tid för jakthundarna att öka träningen inför höstens släpp. Bäst resultat och hållbarhet får man om träningen varieras mellan kondition, styrka och balans. Oavsett hur ni aktiverar era hundar – kom ihåg vätskeersättning och avstå om det blir för varmt.

Läs om Åre Hundrehabs träningstips för en aktiv hundsommar här!

Sommarprodukter

Flytväst från 439:-

Ska du ut på sjön? Vi har flytvästar från Trixie av bra kvalitet för din fyrbenta vän. De är av mjukt material, god flytförmåga, starka remmar och ett praktiskt handtag på ryggen.

Finns i alla storlekar (XS till XXL) och kostar från 439kr
Maila oss på butik@fjallveterinaren.se för storlek och lagersaldo


Silverduk 239:- / 479:- / 799:-

Solen är härlig – med livsfarlig! Genom att täcka buren, bilen eller hundkärran med en silverduk reflekteras 90-95% av solens strålar. Vävkonstruktionen gör samtidigt att luften kan strömma igenom.

Finns i S, M och L och kostar från 239/479/799kr.


Centaura 199:-

Centaura är ett effektivt repellerande insektsmedel som fungerar på hund, häst och människa. Genom ämnet Icaridin skyddar Centaura mot en lång rad flygande insekter, både stickande och bitande. Det är skonsamt mot huden, enkel att applicera och ger ett skydd under flera timmar. Ett ”måste” på fjällturen eller i skogen hälsar vi på Fjällveterinären.


Fästingplockare 69:-

Smart fästingplockare i två storlekar som gör det enkelt att avlägsna både små och stora fästingar. Plockaren är utformad som en kofot som förs in under fästingens kropp som enkelt kan avlägsnas i sin helhet.

Kostar 69kr och finns i olika färger.


Aptus Sport X vätskeersättning 25:-

Ett måste i sommartid! Det är ett energitillskott som lurar kroppen att tu upp mer vätska samtidigt som den genom kolhydrater ger energi. Lätt att ta med för att blanda i vatten vid behov.

En påse (25g) kostar 25kr och spädes i 5-10 dl vatten.


Canius Plus 330:- / 460:-

Mår hundens magtarmkanal bra mår hunden bra! Canius Plus är ett effektivt fodertillskott som förebygger och behandlar obalans i magtarmkanalen. Produkten är den enda på marknaden som använder hundens egna bakterier, Lactobaciller, vilket gör den mycket effektiv i många fall. Finns i två storlekar beroende på användningsområde (330kr resp 460kr). Se tabell nedan!


Kyldyna 139:- / 159:- / 239:- (obs fraktkostnad)

En kyldyna eller kylmatta innehåller en giftfri gel som aktiveras och blir kall när den utsätts för tryck. Dynan behöver inte frysas och kan användas gång på gång utan vatten, kyla eller ström och är lätt att ta med.

Finns i olika storlekar S 139kr, M 159kr och L 239kr.

Pälsvård

Superkarda 199:- / 209:- / 229:-

Greppvänlig fällingskarda används för att kamma ur lös underull under fällningen på kort och medellång päls med mycket underull. Finns storlekarna S/M/L.

Använd ej på strävhårig päls eller raser som ej fäller. Kamma ur tovor först för att inte skada pälsens täckhår. Används på torr päls med mjuka drag i pälsriktningen.


Tovutredare 149:-

Reder skonsamt ut hopfiltad päls och tovor genom att skära isär dem.

För medellång, lång och lockig päls.
De korta, böjda bladen minimerar risken att skada djuret.
Red ut tovan i etapper och kamma sedan bort tovresterna med en gles kam.


Handkarda 99:-

Trixie Handkarda är ett superpraktiskt verktyg som enkelt låter dig reda ut mindre tovor och effektivt ta bort löst hår. Passar de flesta pälstyper, både kort hår, långt hår och strävt hår.


Kattmalt 59:-

Hjälper kattens matsmältning på ett naturligt sätt och förebygger uppkomsten av hårbollar.
Både gott och nyttigt för katten!

Tassvård

Tassarna är en viktig del av hunden och behöver särskild omsorg. Tassproblem är vanliga och behöver vårdas. Oavsett skärsår, klobrott, eksem eller trasiga trampdynor kan du förebygga många skador och med rätt fältbehandling korta läkningstiden om olyckan är framme. Genom att du tänker rätt slipper hunden smärtsamma klobrott, besvärliga hudinfektioner, svårläkta sår och trasiga trampdynor.

Grunden för all tassvård är att stärka immunförsvaret inifrån med fiskolja/omega 3 och att rengöra och smörja trampdynor och huden mellan trampdynorna vid behov. För att skydda tassarna bör tassockar användas, vi säljer olika väl utprovade tassockar från NonStop och Dragråttan.


Vi lär er vilka sockar du ska välja till din hund och hur du ska få dem att sitta kvar. Se några bra tasstips i vår vinterfilm!


Läs mer om tassvård i denna artikel från JaktJournalen


Tassockar korta 35 kr/styck
Tassockar långa, ”stövarsockan” 50 kr/styck

Slitstarkt material som har lätt stretch i sig, utan sömmar. Skyddar tassarna från hårt underlag, gruskross och skare.

Finns i storlekarna S/M L XL.


VetWrap 35 kr/styck

Elastiskt bandageband

VetWrap är ett starkt, högkvalitativt och mycket flexibelt bandageband. Mycket bra varvspänning och självhäftande, så det finns inget behov av clips eller andra fästelement, kan användas för att skydda sår, hålla sterila förband på plats eller för olika stödbehandlingar. Vi använder de även till att hålla tassockorna på plats.


WinterPad 50 ml 266 kr

Zinksalva för tassarna

Winterpad appliceras mellan trampdynorna och ger huden ett skyddande och vattenavvisande skikt. Winterpad har även en lugnande effekt som förebygger rodnad och irritation. Speciellt lämpad till att skydda tassarna hos jakt- och brukshundar.

Aktiva ingredienser

 • Vaselin
 • Zinkoxid
 • Melaleuca-olja
 • Timjanolja

Bruksanvisning

 • Massera in i huden
 • Kan användas dagligen
 • Salvan har en bitter smak som motverkar att hunden slickar tassarna

Lymmels tjärsalva 150 ml 149 kr

Tassalva med tjära som motverkar bakterietillväxt

Smörjer och skyddar trampdynorna

Innehåller

Rapsolja, bivax, trätjära, e-vitamin

Vårda magtarmkanalen

Mår magtarmkanalen bra mår hunden bra!

Magtarmkanalen är ett av kroppens viktigaste organ eftersom så mycket av immunförsvaret sitter där. Därför behöver magtarmkanalen extra omvårdnad för att hunden ska må bra och prestera så som förväntat, oavsett vad du har för hund. Grunden är en god utfodring som är anpassad till hundens näringsbehov.


NY FILM om hundens utfodring


Akut diarré eller kräkning orsakas av en tillfällig störning av magtarmkanalen som rubbar den naturliga bakteriebalansen. Lär dig mer om hur du behandlar en magtarmstörning och vilka produkter vi rekommenderar.


INSTRUKTION VID DIARRÉ PÅ HUND
ABC till hundens magtarmstörningar


Canius Plus 330:- / 460:-

Mår hundens magtarmkanal bra mår hunden bra!

Canius Plus är ett effektivt fodertillskott som förebygger och behandlar obalans i magtarmkanalen. Produkten är den enda på marknaden som använder hundens egna bakterier, Lactobaciller, vilket gör den mycket effektiv i många fall. Finns i två storlekar beroende på användningsområde (330kr resp 460kr). Se tabell nedan!


DiaTab 30 kr/tablett

Stoppar upp diarré

Dia-Tab är ett välsmakande tillskottsfoder till hund med tillfällig absorptionsstörning i tarmen. Dia-Tab innehåller pektin, johannesbrödkärnmjöl (carob), klinoptilolit, betain och elektrolyter. Avhjälper effektivt lös avföring hos hund på ett enkelt sätt.

Tabletterna innehåller:

 • Pektin: Prebiotika = fibrer som fermenteras i kolon och ökar tillväxten av de goda tarmbakterierna. Absorberar vätska och normaliserar avföringen.
 • Johannesbrödkärnmjöl (Carob): Binder vatten och absorberar toxiner. Stöttar normal peristaltik.
 • Betain: Aminosyra som finns i flera växter. Betain är en effektiv osmolyt som skyddar celler mot osmotisk stress och dehydrering.
 • Klinoptilolit (från sediment): Mineral som binder toxiner och tungmetaller. Antioxidant.
 • Natrium- och kaliumklorid: Elektrolyter – stöttar salt- och mineralbalansen.
 • Maltodextrin: Snabb energi

Aktiva ingredienser

 • Citruspektiner
 • Carobmjöl
 • Natriumkarbonat
 • Kaliumklorid
 • Natriumklorid
 • Hydrolyserade animaliska proteiner
 • Kalciumfosfat
 • Klinoptilolit
 • Maltodextrin
 • Örter

Bruksanvisning

Tabletten ges direkt ur handen eller i fodret.

Dosering:

Upp till 10 kg kroppsvikt: ½ tablett två gånger dagligen.
10 till 20 kg kroppsvikt:  1 tablett två gånger dagligen.
Över 20 kg kroppsvikt:  1 tablett tre gånger dagligen.

Ges i 1-3 dagar.


FibraFos 30 kr/påse

Fibrer för grovtarmen

Fiber- och vitaminrikt kompletteringsfoder till hund. Normaliserar avföringens konsistens, bidrar till att förebygga hård och lös avföring. Hjälper vid:

Aktiva ingredienser

 • Hård avföring
 • Lös avföring
 • Obalans i tarmen
 • Torkad betmassa (sockerbeta): Källa till lösliga och olösliga kostfibrer. Stödjer foderspjälkningen och bidrar till normaliserad avföring.
 • Torkad cikoria: Kostfibrer.
 • Prebiotika FOS och MOS: Fruktooligosackarider (FOS) och Mannanoligosackarider (MOS) stöjder en sund tarmflora.
 • Psyllium: Lösliga fibrer som binder vatten och bildar en gelé. Främjar bildningen av normal avföring.
 • Extruderade linfrön: Källa till Ω3 och Ω6 fettsyror.
 • Bentonit: Absorberande mineraler (aluminium fyllosilikat-lera). Har hög vattenbindande effekt.
 • Lykopen: En karotenoid i tomater med antioxiderande egenskaper.
 • Vitaminer: A, D, E, B1, B2, B6, H (biotin), K, PP (niacin, vitamin B3), D-pantotensyra (vitamin B5), Folinsyra (folat, vitamin B9).
 • Vetekli
 • Torkad jäst
 • Mineraler

Beskrivning

5 g (en tesked) per 10 kg kroppsvikt dagligen. Blandas med foder.

Toppladda din arbetande hund


Toppladdning innebär ett sätt att tänka för att maximera vätske och energiintaget för en hund i arbete. Med rätt tänk kommer hunden att orka mer och återhämta sig bättre. Vi lär dig hur du ska göra och vilka produkter du ska använda.


Recept på egen vätskeersättning


EnergyBoost 50g 30 kr/påse

Energikex

Innehåller en stor andel kortkedjiga fettsyror som bidrar till höga halter snabbåtkomlig energi för att främja aktivitet och prestation.

Aktiva ingredienser

Innehåller vitamin E och C som neutraliserar fria radikaler vilka bildas i ökad omfattning hos aktiva hundar.


Aptus SportX 25g 25kr

Vätskeersättning

Aptus Sport X innehåller glukos och maltodextrin för att ge hunden energi, samt elektrolyter som bidrar till att upprätthålla vätskebalansen i kroppen.

Sport X pulver blandas med vatten. Den färdigblandade lösningen ser ut som vanligt vatten och har ingen speciell smak, vilket gör att hunden dricker Sport X självmant.

Hårt arbetande hundar kan med fördel ges Sport X för att få tillbaka energi snabbt och få en snabbare återhämtning efter ett ansträngande arbetspass t.ex. vid jakt eller vallning.

Aktiva ingredienser

Glukos 60 %, 3,4 %, Maltodextrin 33 %, Natriumklorid 3,4 %, Kaliumklorid 3,4 %.

Akutsjukvård för hund

För att kunna ge hunden akut hjälp behöver du inte bara rätt kunskap utan också rätt utrustning. Det ska vara lika naturligt att ha ett akutvårdskit med på jakten som en bössa. I det finns allt du behöver till din hjälp ifall olyckan är framme.

ABC för hund en artikel


TIPS! Lär dig mer om akutsjukvård för hund i fält under Fjällveterinärens webinar!

 


Fjällveterinärens akutvårdskit 249kr

Köp Fjällveterinärens egna akutvårdskit – det perfekta startkitet för akutvård för hund i fält!

I ett akutvårdskit för hunden hittar du koksaltlösning, bakteriedödande lösning, en bunt rena kompresser, bomull på rulle, självhäftande linda (vet wrap), kirurgtejp, sax, pincett, tassockor gärna både vattenavvisande (pawz) och vanliga (cordura), termometer, i samråd med veterinär utvalda akutmediciner för din hund samt en akutvårdsbroschyr med ett akutnummer till närmaste veterinär.

Sårvård

Alla råkar vi någon gång ut för sårskador på våra hundar. Om det inträffar är det viktigt att tänka rätt, din grundbehandlingen i fält är viktig!  Såret måste rengöras från smuts, skyddas från slick och lokalbehandlas med ett lämpligt preparat. De olika preparaten ska skydda såret och samtidigt påskynda läkningen. Läs mer om vad du kan göra själv, när du ska kontakta veterinär och hur du ska använda de olika produkterna.

Artikel sårvård


Derm-10 240 kr

Sårläkningskräm för alla typer av sår, till exempel skrapsår, skärsår, ulcus, brännsår, insektsbett och stick. Verkar förebyggande på hudområden som ofta utsätts för skada. Kan användas ensam eller i kombination med andra produkter. Bidrar till att förhindra utvecklingen av ärr och gör det möjligt att återfå normal struktur och färg på pälsen efter läkning. Lufttät pumpflaska för enkel och hygienisk applikation.

Innehåller

 • Zinkoxid
 • Sallatsspikblad
 • Röd solhatt
 • Ringblomma
 • Trollhassel
 • Melaleuca viridiflora
 • Tujaträd
 • Lavendel
 • Spansk salvia
 • Arnica

Bruksanvisning

 • Sårskorpor tvättas försiktigt bort före applicering
 • Applicera tillräckligt med kräm för att bilda ett tunt och skyddande lager
 • Applicera minst två gånger om dagen
 • Vid bandagering räcker en applikation dagligen

DermAcetic Wet Wipes 249 kr

DermAcetic Wet Wipes är praktiska våtservetter för rengöring av huden. Biologiskt nedbrytbara servetter av kosmetisk kvalitet, med en behaglig doft av exotiska frukter.

Innehåller

 • Ättiksyra 3%
 • Glycerin

Bruksanvisning

Torka det aktuella hudområdet en gång dagligen eller enligt veterinärens anvisning.


Manuka honung 99 kr

Kruuse Manuka G Gel är en steril honungsbaserad sårgel i engångstub för djur. Sårgelen består av 100% Leptospermum-honung från Nya Zeeland. Honungsförbandet hjälper till att bevara en fuktig sårmiljö, vilket stimulerar sårläkningen. De höga sockernivåerna i Manuka G sårgel resulterar i ett osmotiskt tryck som främjar autolytisk debridering av nekrotisk vävnad och ger en snabb doftminskning av illaluktande sår.

Fjällveterinärens webinar via VOYD

Under 2021 höll Fjällveterinären Anna Pamuk i samarbete med Frida Lundin på Åre Hundrehab en serie webbaserade friskvårdskurser för vetgiriga hundägare. Under totalt elva föreläsningstillfällen pratar vi om hundens hälsopussel, från A till Ö.

Hur tränar du din hund till ett friskare liv?
Med vad utfodrar du din hund för att den ska må bra?
Hur vet du hur din hund mår egentligen?
Hur kan du förebygga sjukdom och skada på din hund?
Hur undviker jag onödiga hältor på min hund?
Hur tar jag hand om min valp och min seniorhund på bästa sätt?
Vad kan du göra om din hund är sjuk eller skadad?

Nu kan du som missade föreläsningarna ta del av ett eller fler av kvällswebinaren i efterhand via Fjällveterinärens kanal på VOYD-TV. Varje webinar varar ungefär två timmar. Eftersom det föreläsningarna var interaktiva ställdes frågor av allmänintresse löpande. Undrar du över något kring föreläsningarna? Maila anna@fjallveterinaren.se eller frida@arehundrehab.se

Kostnad ett webinar 200 kr
Hela serien 1250 kr (kan också fås på USB mot en extrakostnad av 250kr)

Klicka er in på respektive webinar för att se en kortfilm om vad det handlar om och hur ni gör för att få tillgång till föreläsningen/arna.


Hur mår din hund egentligen? 200kr – Till VOYD


Vanliga sjukdomar hos hund, en serie i två delar. 350kr – Till VOYD


Vardagsträning för hund och fysträning. 200kr – Till VOYD


Grunderna i hundmassage. 200kr – Till VOYD


Halsinflammationer hos jakthundar. 200kr – Till VOYD


Akutsjukvård för hund i fält, en introduktion. 200kr – Till VOYD


Min hund haltar, en serie i tre delar. 500kr – Till VOYD


Vill du veta mer om Fjällveterinärens eller Åre Hundrehabs kursutbud? Läs mer här!

www.fjallveterinaren.se/forelasningar/
www.arehundrehab.se/kurs-utbildning/

Fjällveterinären gillar uteliv

Vi på Fjällveterinären älskar alla att vara ute med våra hundar, själv är jag helst ute till fjälls. För vad slår egentligen en dag på Jämtlandsfjället med fjällkantareller och kacklande ripor? Vi vill gärna sprida lite av denna livskvalitet till er med några bra uteprodukter. För vem vill inte bara vara sig själv för en stund på fjället?

/Anna Pamuk Fjällveterinären


Fjällveterinärens koppel (180 cm långt) 50 kr


Fjällkåsa liten 30 kr


Fjällkåsa stor 40 kr


Fjällveterinärens handvärmare 50 kr


Fjällveterinärens buff 100 kr


Fjällveterinärens sittunderlag 50 kr


Fjällveterinärens fikakit – ”När du vill vara dig själv för en stund”

Kåsa, sittunderlag, Fjällkaffe 200 kr

Böcker av Anna Pamuk

Hela Jakthunden 249 kr

Den kompletta boken om friskvård och sjukvård för aktiva hundar.

Läs ett smakprov här


Konsten att hitta kärleken i smurfkläder 169 kr

Anna Pamuks krönikesamling om livet som glesbygdsveterinär

Läs ett smakprov här

Presentkort

Varför inte ge bort ett presentkort till en djur-vän?
Presentkortet ställs ut på valfritt belopp och kan användas på klinik, i butik eller fik.

Sommarprodukter

Pris: 439,00 Kr
per styck
Pris: 239,00 Kr
per styck
Pris: 199,00 Kr
per styck
Pris: 69,00 Kr
per styck
Pris: 25,00 Kr
per styck
Pris: 330,00 Kr
per styck
Pris: 129,00 Kr
per styck

Pälsvård

Pris: 199,00 Kr
per styck
Pris: 149,00 Kr
per styck
Pris: 99,00 Kr
per styck
Pris: 59,00 Kr
per styck

Tassvård

Pris: 35,00 Kr
per styck
Pris: 50,00 Kr
per styck
Pris: 35,00 Kr
per styck
Pris: 266,00 Kr
per styck
Pris: 149,00 Kr
per styck

Vårda tarmkanalen

Pris: 330,00 Kr
per styck
Pris: 35,00 Kr
per tabelett
Pris: 30,00 Kr
per påse

Toppladdning

Pris: 30,00 Kr
per påse
Pris: 25,00 Kr
per påse

Akutsjukvård

Pris: 249,00 Kr
per styck

Sårvård

Pris: 240,00 Kr
per styck
Pris: 249,00 Kr
per styck
Pris: 99,00 Kr
per styck

Uteliv

Pris: 50,00 Kr
per styck
Pris: 30,00 Kr
per styck
Pris: 40,00 Kr
Pris: 50,00 Kr
per styck
Pris: 100,00 Kr
per styck
Pris: 50,00 Kr
per styck
Pris: 200,00 Kr
per styck

Böcker

Pris: 249,00 Kr
per styck
Pris: 169,00 Kr
per styck

Presentkort

Fyll i önskat belopp i fältet ovan.

Summa

Portokostnader tillkommer. Fri frakt vid köp över 500kr.

Kunduppgifter

Adress(Obligatoriskt)

Betalning sker efter ni fått en bekräftelse via Swish eller Bankgiro, ange ditt namn som meddelande.

Swish: 123 047 19 79
Bankgiro: 370-0937

Fjällveterinären –
Veterinärklinik och
Friskvårdsbutik


Öppettider Fjällveterinären klinik
Måndag – Onsdag – Fredag kl08-16
Tisdag-Torsdag kl08-20

Öppettider FjällFiket
Måndag – Fredag kl08-16
Lunchservering kl09-14

VARMT VÄLKOMNA!

Veterinär rådfrågning
Telefontid vardagar kl8-10 alt info@fjallveterinaren.se

Akuta sjukdomsfall
Akut telefon direkt 076-10 99 188
Gäller endast under klinikens öppettider

Tidsbokning 
Ring 0670-109 09 alt bokning@fjallveterinaren.se
Avbokning av tid görs senast 24 h innan bokad tid via telefon eller bokning@fjallveterinaren.se

Vaccination och kloklipp (okomplicerat på vaken hund)
OBS 2022-08-10 generell brist på hundvaccin,
kontakta oss för mer information eller bokning.
Sker under klinikens öppettider,
boka ditt besök via bokning@fjallveterinaren.se eller 0670-109 09.

Drop-in avmaskning (Norgetablett)
Under klinikens öppettider, viss väntetid kan förekomma

Kontakt

Fjällveterinären växel 0670-109 09
Akut telefon direkt 076-10 99 188

Fjällveterinären i Strömsund
Lövbergavägen 45, Strömsund
– bredvid ICA Solbacken och Hälsocentralen