Välkommen till Fjällveterinärens webbutik!

Här hittar du produkter som vi på Fjällveterinären rekommenderar. Egentligen skulle vi vilja ha med många bra produkter här, men postgången är begränsad från Norrlands inland. Men! Vår fysiska friskvårdsbutik i Strömsund är däremot fylld med det mesta. Önskar du därför något annat utöver det du hittar här eller har frågor om någon produkt, hör av dig till oss här! Förutom friskvårdsprodukter hittar ni våra webinar och Anna Pamuks böcker för beställning.

Beställningsformulär hittar du lite längre ner på sidan.

Vårhunden

Vårtid betyder äntligen tid för aktivering och friskvård, oavsett vad du och din fyrbenta kompis har för planer och mål. Det kan kännas svårt att veta hur du ska träna, utfodra och undersöka din hund så att den håller sig frisk och stark. Passa på att beställa vår NYA bok, en unik och komplett friskvårdsguide för alla hundar och hundägare, skriven av Fjällveterinären Anna Pamuk och hundfysioterapeut Frida Lundin.

Tassvård

Tassarna är en viktig del av hunden och behöver särskild omsorg. Tassproblem är vanliga och behöver vårdas. Oavsett skärsår, klobrott, eksem eller trasiga trampdynor kan du förebygga många skador och med rätt fältbehandling korta läkningstiden om olyckan är framme. Genom att du tänker rätt slipper hunden smärtsamma klobrott, besvärliga hudinfektioner, svårläkta sår och trasiga trampdynor.

Grunden för all tassvård är att stärka immunförsvaret inifrån med fiskolja/omega 3 och att rengöra och smörja trampdynor och huden mellan trampdynorna vid behov. För att skydda tassarna bör tassockar användas, vi säljer olika väl utprovade tassockar från NonStop och Dragråttan.


Vi lär er vilka sockar du ska välja till just din hund och hur du ska få dem att sitta kvar.
Se några bra tasstips i vår vinterfilm! Kan tillämpas på alla hundtyper.


Läs mer om tassvård i denna artikel från JaktJournalen


Tassockar korta 35 kr/styck
Tassockar långa, ”stövarsockan” 50 kr/styck

Slitstarkt material som har lätt stretch i sig, utan sömmar. Skyddar tassarna från hårt underlag, gruskross och skare.

Finns i storlekarna S/M L XL.


VetWrap 35 kr/styck

Elastiskt bandageband

VetWrap är ett starkt, högkvalitativt och mycket flexibelt bandageband. Mycket bra varvspänning och självhäftande, så det finns inget behov av clips eller andra fästelement, kan användas för att skydda sår, hålla sterila förband på plats eller för olika stödbehandlingar. Vi använder de även till att hålla tassockorna på plats.


WinterPad 50 ml 374 kr

Zinksalva för tassarna

Winterpad appliceras mellan trampdynorna och ger huden ett skyddande och vattenavvisande skikt. Winterpad har även en lugnande effekt som förebygger rodnad och irritation. Speciellt lämpad till att skydda tassarna hos jakt- och brukshundar.

Aktiva ingredienser

 • Vaselin
 • Zinkoxid
 • Melaleuca-olja
 • Timjanolja

Bruksanvisning

 • Massera in i huden
 • Kan användas dagligen
 • Salvan har en bitter smak som motverkar att hunden slickar tassarna

Lymmels tjärsalva 150 ml 149 kr

Tassalva med tjära som motverkar bakterietillväxt

Smörjer och skyddar trampdynorna

Innehåller

Rapsolja, bivax, trätjära, e-vitamin

Magtarmkanalen

Mår magtarmkanalen bra mår hunden bra!

Magtarmkanalen är ett av kroppens viktigaste organ eftersom så mycket av immunförsvaret sitter där. Därför behöver magtarmkanalen extra omvårdnad för att hunden ska må bra och prestera så som förväntat, oavsett vad du har för hund. Grunden är en god utfodring som är anpassad till hundens näringsbehov.


NY FILM om hundens utfodring


Akut diarré eller kräkning orsakas av en tillfällig störning av magtarmkanalen som rubbar den naturliga bakteriebalansen. Lär dig mer om hur du behandlar en magtarmstörning och vilka produkter vi rekommenderar.


INSTRUKTION VID DIARRÉ PÅ HUND
ABC till hundens magtarmstörningar


Canius Plus 460:-

Mår hundens magtarmkanal bra mår hunden bra!

Canius Plus är ett effektivt fodertillskott som förebygger och behandlar obalans i magtarmkanalen. Produkten är den enda på marknaden som använder hundens egna bakterier, Lactobaciller, vilket gör den mycket effektiv i många fall. Finns i två storlekar beroende på användningsområde (460kr). Se tabell nedan!


DiaTab 30 kr/tablett

Stoppar upp diarré

Dia-Tab är ett välsmakande tillskottsfoder till hund med tillfällig absorptionsstörning i tarmen. Dia-Tab innehåller pektin, johannesbrödkärnmjöl (carob), klinoptilolit, betain och elektrolyter. Avhjälper effektivt lös avföring hos hund på ett enkelt sätt.

Tabletterna innehåller:

 • Pektin: Prebiotika = fibrer som fermenteras i kolon och ökar tillväxten av de goda tarmbakterierna. Absorberar vätska och normaliserar avföringen.
 • Johannesbrödkärnmjöl (Carob): Binder vatten och absorberar toxiner. Stöttar normal peristaltik.
 • Betain: Aminosyra som finns i flera växter. Betain är en effektiv osmolyt som skyddar celler mot osmotisk stress och dehydrering.
 • Klinoptilolit (från sediment): Mineral som binder toxiner och tungmetaller. Antioxidant.
 • Natrium- och kaliumklorid: Elektrolyter – stöttar salt- och mineralbalansen.
 • Maltodextrin: Snabb energi

Aktiva ingredienser

 • Citruspektiner
 • Carobmjöl
 • Natriumkarbonat
 • Kaliumklorid
 • Natriumklorid
 • Hydrolyserade animaliska proteiner
 • Kalciumfosfat
 • Klinoptilolit
 • Maltodextrin
 • Örter

Bruksanvisning

Tabletten ges direkt ur handen eller i fodret.

Dosering:

Upp till 10 kg kroppsvikt: ½ tablett två gånger dagligen.
10 till 20 kg kroppsvikt:  1 tablett två gånger dagligen.
Över 20 kg kroppsvikt:  1 tablett tre gånger dagligen.

Ges i 1-3 dagar.


FibraFos 30 kr/påse

Fibrer för grovtarmen

Fiber- och vitaminrikt kompletteringsfoder till hund. Normaliserar avföringens konsistens, bidrar till att förebygga hård och lös avföring. Hjälper vid:

Aktiva ingredienser

 • Hård avföring
 • Lös avföring
 • Obalans i tarmen
 • Torkad betmassa (sockerbeta): Källa till lösliga och olösliga kostfibrer. Stödjer foderspjälkningen och bidrar till normaliserad avföring.
 • Torkad cikoria: Kostfibrer.
 • Prebiotika FOS och MOS: Fruktooligosackarider (FOS) och Mannanoligosackarider (MOS) stöjder en sund tarmflora.
 • Psyllium: Lösliga fibrer som binder vatten och bildar en gelé. Främjar bildningen av normal avföring.
 • Extruderade linfrön: Källa till Ω3 och Ω6 fettsyror.
 • Bentonit: Absorberande mineraler (aluminium fyllosilikat-lera). Har hög vattenbindande effekt.
 • Lykopen: En karotenoid i tomater med antioxiderande egenskaper.
 • Vitaminer: A, D, E, B1, B2, B6, H (biotin), K, PP (niacin, vitamin B3), D-pantotensyra (vitamin B5), Folinsyra (folat, vitamin B9).
 • Vetekli
 • Torkad jäst
 • Mineraler

Beskrivning

5 g (en tesked) per 10 kg kroppsvikt dagligen. Blandas med foder.

Toppladda din hund


Toppladdning innebär ett sätt att tänka för att maximera vätske och energiintaget för en hund i arbete. Med rätt tänk kommer hunden att orka mer och återhämta sig bättre. Vi lär dig hur du ska göra och vilka produkter du ska använda.


Recept på egen vätskeersättning


EnergyBoost 50g 30 kr/påse

Energikex

Innehåller en stor andel kortkedjiga fettsyror som bidrar till höga halter snabbåtkomlig energi för att främja aktivitet och prestation.

Aktiva ingredienser

Innehåller vitamin E och C som neutraliserar fria radikaler vilka bildas i ökad omfattning hos aktiva hundar.


Svenska DjurApotekets Vätskeersättning 249kr

Svenska DjurApotekets Vätskeersättning är utvecklat för att kompensera den vätske- och elektrolytförlust som kan uppstå hos både hund och katt. Glukos och maltodextrin ger snabb energi och elektrolyterna för att återställa balansen av mineraler i kroppen.

Rekommenderas vid:
Mag- och tarm störningar (akut diarré) där vätskeförlust uppstår.
Hög värme, varma sommardagar eller färd i varm bil, tåg, etc.
Hårt arbete, som för jakthundar, vallhundar, spårhundar, draghundar och tävlingshundar.


Svenska DjurApotekets Sport 299kr

Svenska DjurApotekets Sport är en mix med MSM, C-vitamin och aminosyror som ger en snabbare återhämtning efter träning och ökar muskelmassan.

Hårt arbetande hundar löper risk att inte få i sig tillräckligt med aminosyror (protein) som leder till tapp av muskelmassa. Sport ges till hårt arbetande hundar i förebyggande syfte under aktiva perioder.

Ges till vuxna hundar från 18 månader. Börja ge ca 30 dagar innan önskad maxeffekt.

Akutsjukvård för hund

För att kunna ge hunden akut hjälp behöver du inte bara rätt kunskap utan också rätt utrustning. Det ska vara lika naturligt att ha ett akutvårdskit med på jakten som en bössa. I det finns allt du behöver till din hjälp ifall olyckan är framme.

ABC för hund en artikel


TIPS! Lär dig mer om akutsjukvård för hund i fält under Fjällveterinärens webinar!

 


Fjällveterinärens akutvårdskit 300 kr

Köp Fjällveterinärens egna akutvårdskit – det perfekta startkitet för akutvård för hund i fält!

Fjällveterinärens akutvårdskit för hund och katt ger en bra grund för ditt husapotek. Här hittar du nödfilt i folie, koksaltlösning, bakteriedödande lösning, bakterieabsorberande kompresser, bomull på rulle, självhäftande linda (vetwrap), diarréstoppande tablett (DiaTab), skyddande ögondroppar (ComfortShield), recept på vätskeersättning samt en akutvårdsbroschyr.

Sårvård

Alla råkar vi någon gång ut för sårskador på våra hundar. Om det inträffar är det viktigt att tänka rätt, din grundbehandlingen i fält är viktig!  Såret måste rengöras från smuts, skyddas från slick och lokalbehandlas med ett lämpligt preparat. De olika preparaten ska skydda såret och samtidigt påskynda läkningen. Läs mer om vad du kan göra själv, när du ska kontakta veterinär och hur du ska använda de olika produkterna.

Artikel sårvård


Derm-10 295 kr

Sårläkningskräm för alla typer av sår, till exempel skrapsår, skärsår, ulcus, brännsår, insektsbett och stick. Verkar förebyggande på hudområden som ofta utsätts för skada. Kan användas ensam eller i kombination med andra produkter. Bidrar till att förhindra utvecklingen av ärr och gör det möjligt att återfå normal struktur och färg på pälsen efter läkning. Lufttät pumpflaska för enkel och hygienisk applikation.

Innehåller

 • Zinkoxid
 • Sallatsspikblad
 • Röd solhatt
 • Ringblomma
 • Trollhassel
 • Melaleuca viridiflora
 • Tujaträd
 • Lavendel
 • Spansk salvia
 • Arnica

Bruksanvisning

 • Sårskorpor tvättas försiktigt bort före applicering
 • Applicera tillräckligt med kräm för att bilda ett tunt och skyddande lager
 • Applicera minst två gånger om dagen
 • Vid bandagering räcker en applikation dagligen

Dermoscent PYOclean® Wipes 120 kr

Dermoscent PYOclean® Wipes 20 pack är rengörande våtservetter för hundar och katter. Dessa tvålfria servetter rengör försiktigt och hjälper till att återställa balansen i hudfloran utan att irritera eller torka ut huden. De bidrar också till att stärka hudbarriären och bevara hudens fuktighet. Våtservetterna har en praktisk storlek som gör att de är idealiska för svåråtkomliga områden som hudveck och tassar.


Manuka honung 149 kr

Kruuse Manuka G Gel är en steril honungsbaserad sårgel i engångstub för djur. Sårgelen består av 100% Leptospermum-honung från Nya Zeeland. Honungsförbandet hjälper till att bevara en fuktig sårmiljö, vilket stimulerar sårläkningen. De höga sockernivåerna i Manuka G sårgel resulterar i ett osmotiskt tryck som främjar autolytisk debridering av nekrotisk vävnad och ger en snabb doftminskning av illaluktande sår.

Fjällveterinärens webinar

Under 2021 höll Fjällveterinären Anna Pamuk i samarbete med Frida Lundin på Åre Hundrehab en serie webbaserade friskvårdskurser för vetgiriga hundägare. Under totalt elva föreläsningstillfällen pratar vi om hundens hälsopussel, från A till Ö.

Hur tränar du din hund till ett friskare liv?
Med vad utfodrar du din hund för att den ska må bra?
Hur vet du hur din hund mår egentligen?
Hur kan du förebygga sjukdom och skada på din hund?
Hur undviker jag onödiga hältor på min hund?
Hur tar jag hand om min valp och min seniorhund på bästa sätt?
Vad kan du göra om din hund är sjuk eller skadad?

Nu kan du som missade föreläsningarna ta del av ett eller fler av kvällswebinaren i efterhand via Fjällveterinärens kanal på VOYD-TV. Varje webinar varar ungefär två timmar. Eftersom det föreläsningarna var interaktiva ställdes frågor av allmänintresse löpande. Undrar du över något kring föreläsningarna? Maila anna@fjallveterinaren.se eller frida@arehundrehab.se

Kostnad ett webinar 200 kr och hela serien 1250 kr

Klicka er in på respektive webinar för att se en kortfilm om vad det handlar om och hur ni gör för att få tillgång till föreläsningen/arna.


Hur mår din hund egentligen? 200kr – Till VOYD


Vanliga sjukdomar hos hund, en serie i två delar. 350kr – Till VOYD


Vardagsträning för hund och fysträning. 200kr – Till VOYD


Grunderna i hundmassage. 200kr – Till VOYD


Halsinflammationer hos jakthundar. 200kr – Till VOYD


Akutsjukvård för hund i fält, en introduktion. 200kr – Till VOYD


Min hund haltar, en serie i tre delar. 500kr – Till VOYD


Vill du veta mer om Fjällveterinärens eller Åre Hundrehabs kursutbud? Läs mer här!

www.fjallveterinaren.se/forelasningar/
www.arehundrehab.se/kurs-utbildning/

Fjällveterinären gillar uteliv

Vi på Fjällveterinären älskar alla att vara ute med våra hundar, själv är jag helst ute till fjälls. För vad slår egentligen en dag på Jämtlandsfjället med fjällkantareller och kacklande ripor? Vi vill gärna sprida lite av denna livskvalitet till er med några bra uteprodukter. För vem vill inte bara vara sig själv för en stund på fjället?

/Anna Pamuk Fjällveterinären


Fjällveterinärens koppel (180 cm långt) 50 kr


Fjällkåsa liten 40 kr


Fjällkåsa stor 40 kr


Fjällveterinärens buff 150 kr

 


Fjällveterinärens Termosmugg 250 kr

Böcker av Anna Pamuk

Handbok för vardagshjältar och elitidrottare på fyra ben 300 kr

En friskvårdsguide för alla hundar och alla hundägare skriven av en veterinär och en hundfysioterapeut. Ett måste i bokhyllan!

Läs ett smakprov här


Hela Jakthunden 249 kr

Den kompletta boken om friskvård och sjukvård för aktiva hundar.

Läs ett smakprov här


Konsten att hitta kärleken i smurfkläder 169 kr

Anna Pamuks krönikesamling om livet som glesbygdsveterinär

Läs ett smakprov här


Lilla veterinärskolan – Din katt från nos till svans 150 kr


Lilla veterinärskolan – Din hund från nos till svans 150 kr

Presentkort

Varför inte ge bort ett presentkort till en djur-vän?
Presentkortet ställs ut på valfritt belopp och kan användas på klinik, i butik eller fik.

Fjällveterinären –
Veterinärklinik och
Friskvårdsbutik

Sommartider juni och juli
Alla vardagar kl08-16
Telefontid kl08-09

Ordinarie öppettider
Måndag, Onsdag, Fredag kl08-16
Tisdag, Torsdag kl08-20

Veterinär rådfrågning
Telefontid vardagar kl08-10 (obs sommartid juni/juli kl08-09)
Rådgivning kan gärna göras via mail info@fjallveterinaren.se 

Akuta sjukdomsfall
Akut telefon direkt 076-10 99 188
Gäller endast under klinikens öppettider

Tidsbokning
Telefontid bokning vardagar kl08-16 med möjlighet att lämna meddelande för att bli uppringd.
Vi svarar som alternativ löpande på era frågor via info@fjallveterinaren.se 
OBS! Avbokning av tid görs senast 24 h innan bokad tid via telefon eller info@fjallveterinaren.se

Vaccination och kloklipp (okomplicerat på vaken hund)
Sker under klinikens öppettider,
boka ditt besök via bokning@fjallveterinaren.se eller 0670-109 09.

Drop-in avmaskning (Norgetablett)
Under klinikens öppettider, viss väntetid kan förekomma

Fjällfiket
Öppet vardagar kl08-16, hemlagad lunch kl09-14
Sommarlunch juli med kallskuret och gofika
Telefon direkt 072-22 07 763.

Mer info om:
Fjällfiket, Café & Restaurang i Jämtland

Kontakt

Fjällveterinären växel 0670-109 09
Akut telefon direkt 076-10 99 188

Fjällveterinären i Strömsund
Lövbergavägen 45, Strömsund
– bredvid ICA Solbacken och Hälsocentralen