Blogg

After work

image image

Högis fredag

Här ser Ni två bilder av mig, första bilden är sheriff och vakthund i vila. Den andra bilden är årets badpojke alla kategorier säger Lelle som tog bilden för knappt en timma sedan. Men Lelle säger jag sover aldrig Du jag har sett att Du gurglar på natten och Du har tagit den första bilden på natten? Vet Du Lacke säger Lelle ibland vaknar jag av en hundrumpa i ansiktet eller en vovve som drömmer och ligger och sparkar. Ha ha rätt åt Dig säger jag, ja jag tycker det är mysigt säger Lelle.

Men Lelle säger jag hur kan vi ha after work Du har ju slutat jobba? Vet Du Lacke säger Lelle nu är det ju alltid after work, vi kan vakna på morgon och säga nu har vi after work.

Har Ni börjat ladda för matchen på söndag? Det har vi för vi var till Järpen och handlade idag och köpte viktiga saker till matchen som Lelle säger. Tyvärr fanns inte Maggans korv så vi kör med surrogat korv, snart öppnar Maggan affären och då kan jag själv köpa hennes korv. Ni vet väl att jag gillar att hjälpa Lelle att bära, Du är en bra bär-och hämt vovve säger Lelle.

Kerran kallar mig för Gullefjun och jag tycker det är gulligt men jag har sagt till Lelle och Kerran att Ni inte får säga det så kompisar hör. Vi lovar säger  Dom, här haru kardan på det säger Lelle. Har som Ni vet kontaktat mina polare på kliniken om att vara Sheriffer i Strömsund, verkar ok med Ronny och Alfons blir hans vice. Vi får köra övertalning på Ove för han har inte givit ngt tydligt svar. Vårt mål är att få hundsheriffer över hela Sverige som håller uppsikt och ordning på tvåbenta. Ni kan anmäla Er på Fjällveterinärens facebook så kommer bekräftelse på utnämning av Kerran för hon är medlem där.

Ni måste heja på Island på söndag för vi är ju alla Islänningar, eller hur? Som Ni ser börjar Lelle få mer och mer hundtänk och jag tycker att min utbildning för honom är bra och ger resultat.

Trevlig helg och krama andra!

/ Lackur o Lellur ❤️??

Vakthund?!

image

Dag och plats som under

Jag har nu blivit upphöjd till vakthund. Lelle har sagt att jag får bara bevaka tomten, inte hela mitt inpinkade område. Jag har gått från veterinärassistent till Sheriff och vakthund. Lelle säger att jag är framför allt hans och Kerrans gulleplutt.

Jag vaktar dom med kärlek och får massor av kärlek tillbaka. Lelle säger att om man ger sin vovve kärlek i stället för kadaverdisciplin så får man en glad och lycklig vovve. Jag tror på Lelle för han kan sånt. Den uppfattningen delar han med min xmatte och jag tror att det är därför jag har fått flytta till Lelle och Kerran. Jag önskar att alla vovvar får vara som dom är, som jag alltid fått vara.

Krama och klappa Era två- och fyrbenta vänner

/ Lacke o Lelle ❤️??

Slut i luvan

image

Högis torsdag

Tjena alla bloggläsare, hoppas Ni har det bra. Som Ni ser är jag lite slut i luvan, jag tänkte berätta varför. Igår var en dag med mycket att göra. Lellur, Kerrur och jag Lackur ( som Ni ser är vi fortfarande Islänningar) åkte till stan och när vi är i fjällen är det som alla vet (kanske) Ö-sund. Vi skulle handla i Lillänge, eftersom Lelle och jag är sheriffer passade vi på att patrullera också. Jisses vad många talanglösa byrackor vi såg, är det nått konvent i stan för dessa Lacke sa Lelle. Ja det är ju expon sa jag, ha da vö på expon sa Lelle. Vad säger Du sa jag, det är det inhemska tungomålet sa Lelle och betyder, har Du varit på Expo Norr. Ja men säg det då sa jag, nä det har jag inte. Tvåbenta for runt som skållade ekorrar i Lillänge som dom aldrig varit i ett köpcentrum förr, talanglöst tycker Lelle och jag vi gick värdigt omkring och patrullerade och noterade.

Anledningen till att vi var där var att Lelle och Kerran skulle köpa en TV till mig, till alla säger Lelle nä säger jag Kerran sa att den var till mig. Ni vet ju att Lelle och Kerran inte bara har tomtar på loftet utan också TV där och trappan är så brant att jag kan inte gå där. Därför skaffades en ny TV som placerats nere så jag skall kunna se matchen Island-Frankrike årets viktigaste match säger vi. Lelle och jag funderade på att emigrera till Island men så kom vi på att vi vill vara med Kerran och sedan regnar det så mycket på Island. Vi köpte också en bänk till apparaten som skulle monteras, när Lelle och Kerran skulle montera den fick jag höra ord som jag inte visste att Kerran kunde ( det gick inte så bra med monteringen). Lacke sa Lelle vi tar en kisspromenad så snackar vi om hur vi skall lösa monteringen. Sagt och gjort och när vi kom tillbaka satte vi ihop den direkt, lätt som en plätt. Vi gjorde high five alla tre när vi var färdiga, teamwork som Island sa Lelle. Vi skall ha popcorn till mig när vi ser på matchen, skall Du ha sånt där brunt i glaset på matchen frågade jag Lelle, ja för nerverna sa han.

På kvällen var vi på party igen, som ni ser partas det friskt i fjällen. Vi var nio fyrbenta och sex tvåbenta, det blir en jädra massa ben sa Lelle. Vi var hos exmatte och exhusse och dom hade besök av Lisbet och Karin. Vi hade jättetrevligt men jisses vad med mygg och knott det var. Dom tvåbenta badade bubbelpool igen, först skulle Lelle inte bada men så hoppade han i också sen låg han där jättelänge så Kerran och jag fick nästan inte upp honom. Han och Lisbet var kvar och snackade , nu är surrkusen i farten igen tänkte jag. Jag frågade Lelle pratar ni vovvar, ja bland annat sa Lelle. Ligg kvar där då sa jag Du kanske lär Dig något som är bra för mig för Lisbet är en rackare på vovvar. Hon har och har haft många. Till slut klev Lelle upp så vi kunde åka hem, jag vaknade halv åtta i morse, nytt rekord Lacke sa Lelle. Idag skall jag hjälpa Lelle att montera grillen för jag längtar efter något grillat.

Lelle och jag har tänkt att vi skall ta kontakt med Ronny, Ove och Alfons, Ni vet mina veterinärsassistentkollegor ( långt ord) för vi hade tänkt att dom skulle bli sheriffer i Strömsund. Vi har läst i lokalblaskan att det är lite poliser där och dessa tre herrar vore lämpliga för jobbet. Jag passade på att fråga Lelle varför vi inte har hattarna på när vi patrullerar, vi jobbar under cover sa Lelle. Ska polarna i Strömsund göra det också? Självklart sa Lelle, we are secret agents. Som Ni ser händer det mycket här, nu har vi inte tid att blogga mer för vi skall patrullera.

Ha det bra och ta hand om varandra sväl två- som fyrbenta

/ Lacke o Lelle ❤️??

 

 

 

Riktig fotboll

Högis tisdagmorgon

Idag heter vi Lackur och Lellur, Ni fattar säkert varför. Kommer Ni ihåg rubriken igår, vanlig måndag, eller ….. Lelle säger att han ville ha den rubriken för han var säker på att Island skulle vinna. Lelle kan sånt där för Ni vet ju att han är expert på fotboll. Jag vaknade vid fyra tiden inatt och Lelle ligger med paddan i händerna, vad gör Du Lelle gurglar Du mitt i natten? Googlar säger Lelle spelar roll tänker jag. Jag måste läsa vad man skriver om matchen säger han, alla är lyriska över Islands seger och hyllar Lagerbäck.

Ni vet ju att Lelle gillar Lagerbäcks ledarstil, han är ingen fjant med kostym och väst säger Lelle. Lacke säger Lelle fotboll är ett lagspel, jaget får inte vara större än laget, man måste jobba och ställa upp för varandra och veta vad man skall göra. Du och jag och Kerran är ett lag och vi finns ju för varandra säger Lelle, Kerran och jag har blivit ett ännu bättre team sedan Du kom in i laget Lacke. Du säger att det känns mycket bättre när Du vet hur det skall vara eller hur Lacke? Jo det är ju sant och så tänker jag på när xmatte och Singla hälsade på och då visade Kerran och Lelle att här skall jag vara. Bra tänkt Lacke precis så spelar Island man hjälper varandra hela tiden och det är det speciella med fotboll, motivation slår klass säger Lelle. Det syns så tydligt på Dig Lacke när Du inte vill träna…. Kommer  Du ihåg i Söndags när Du badapporterade? Så det syns så tydligt tänker jag, när Du skall träna så måste Du vara koncentrerad och det är mitt jobb att se till säger Lelle. Att Du lallade i badet när Du apporterade det var mitt fel säger han. Lelle kan nog bli en bra husse och jag kan nog få ordning på honom tänker jag.

Innan fotbollen patrullerade vi det nya området i Bydalen och vi kände att där får vi kanske ha lite koll. Av spaningstekniska skäl kan vi inte säga varför. Vi har inte kollat av Hovde på några dar så det ligger närmast i pipen. I morse fick jag morgonkissa tidigt, Lelle sa , kolla vilken morgon Lacke solen värmer redan. Hoppas det blir bra väder varje dag tänker jag. Nu skall vi vila innan carpe diem.

Krama och var snälla mot varandra, vi är alla Islänningar nu

/ Lackur Lagerbäck o Lellur ❤️??

 

Tryckfelsnisse

Det blev ett fel i förra inlägget, det är förmodligen Lelle som gjort fel. Gammatte Anna blev gammaltestamentliga Anna och det är fel, Lelle ber så mycket om ursäkt för jag har inte gjort något fel.

Men Lelle säger jag nymatte är äldre än gammatte , det är konstigt det blir som ny och gammal i ett. Det är lite för svårt för en vovve säger Lelle, det viktigaste är att båda tycker väldigt mycket om Dig. Javisst säger jag, jag gillar båda, ok då släpper vi det säger Lelle. Han är nog rädd att det skall bli fel igen tänker jag. Vi har patrullerat hela vårt område idag och konstaterat att det är lugnt, vi har även kollat av Hallen trots att det inte är vårt distrikt och även där var det lugnt men dimmigt. Passa Er så Ni inte kör vilse, många människor i rörelse mot vår västra del H-botten. Verkade inte vara några talanglösa byrackor. Sedan kan vi rapportera med glädje att en av våra kompisar äntligen fått operera höften. Detta är en mycket glädjande bulletin, han skall besökas så snart han kommit hem.

Som ni ser kan Ni sova lugnt, vi har även varit i kontakt med Sherifferna i Strömsund och även där verkar det lugnt. Vi har lovat att ställa upp där om något behöver styras upp.

Ha det bra och krama varandra

/ Lacke o Lelle ❤️??

Vanligt måndag, eller ……….

imageLelle retas med mig och säger: bra actionbild från gårdagens apportträning. Men Lelle säger jag, Du hade ju sagt att jag skulle vila. Jag tycker att träningen gick bra och jag lämnade bättre än Zlatan, ja Ni vet. Då säger Lelle till mig men Lacke är det ok att bada på väg tillbaka med plast kvack kvack? Spelar roll tänker jag och säger Du fick den ju. Ja men jag tror att Du skall bada när jag säger till säger Lelle och tillägger, dessutom badade Du med klövjeväskan på säger Lelle och det får man inte göra. Det förstår jag men säger det var ju bara en liten skitpöl jag badade i. Lacke säger Lelle Du badar när jag säger att Du får, jobbiga gubbe tänker jag men samtidigt i husseskolan har han rätt.

Tillbaka till apport och bad, Lelle och jag hamnade i en diskussition avseende på bad och apport. Vi måste konsultera sakkunskap säger Lelle, så jag smsar gammaltestamentliga Anna i denna viktiga fråga. Hon som är pet vet som Lelle säger och kan allt om vovvar. Tyvärr hade Lelle rätt , bad ingår inte i apportering, bara när det man skall apportera hamnat i vatten allt enligt experten. Då ser man hur älghornen växer i pannan på Lelle och han ser alldeles för nöjd ut. Det är viktigt trots allt att konsultera experter när det gäller vovvar, ok grymtar jag.

Är det slut med bad tillsammans med apportering nu frågar jag? Ja och med klövjeväska på säger Lelle, Du får bada efteråt Du badtokiga vovve säger Lelle. Vi skall åka till en sjö vid Gräftåvallen och då skall även jag bada säger Lelle, fan trot säger Rellingen tänker jag. Han ser min misstänksamhet och säger vi skall tävla, sisten i. Du har inte en chans gubbe säger jag. Imorse i sängen skojade Lelle med mig och sa: Lacke hur kan Du vara rädd för kaniner Du som glatt tuggar i Dig Royal Canin två gånger/dag.Nu fick han till det gubben tycker han, lite kul var det tycker jag. Bäst är att vi skall träna kanin möten.

Nu hinner jag inte mer för vi skall dra till Hallen och handla, sedan blir det patrullering.

Hoppas Ni får en bra måndag

/ Lacke o Lelle ❤️??

Mördarkaniner/ångest och oro

Högis söndag

Lelle och jag har patrullerat och konstaterat att det är lugnt i vårt distrikt. När det gäller bubbel och snittar är det inget nytt att förtälja, kommunalrådet är väl ledig säger Lelle, dom jobbar alltid/aldrig säger jag.

Vi skall börja med Lelle idag för han var bekymrad igår när det gäller mig. Gammatte och Singla var på besök hos oss igår och det var jättetrevligt som vanligt, hon visade Lelle och Kerran hur man kollar mig och hur man klipper klor. Jag kan ju sånt men det är bra att L o K får lära sig. Lelle var mycket intresserad och det är bra för man vill ju vara stolt över sin husse. När xmatte och Singla gick blev det lite tilt som Lelle säger i mitt huvud, skall jag följa med eller skall jag vara kvar?   Jag gick mina egna vägar när Lelle och jag var ute och jag har sovit på hans ben hela natten. Lelle och Kerran märkte direkt att det var jobbigt för mig och dom bedyrade att jag skall vara kvar hos dom. Det kändes mkt bättre imorse och när Lelle och jag patrullerade så snackade han med mig. Lelle får bra hussebetyg för att han märker på mig när det inte är bra. Det tar sig sa mordbrännaren.

Över till kaninerna som dom säger i Lelles radio. Som Ni säkert har förstått skall jag nu berätta ngt som är svårt att prata om, det känns mkt bättre om Du snackar om det säger terrapöjten ( kan Du säga tänker jag). Kärrans dotter och hennes familj bor inte långt från oss  Värmdö, spännande första gången jag skulle hälsa på. Jag hade träffat dom i fjällen så jag kände dom lite, döm om min förvåning när jag upptäcker att dom har 2 mördarkaniner i en inhängnad. Jag blir livrädd och dessutom skall jag skydda Lelle från dom livsfarliga bestarna. Jag tar fram min myndigaste stämma för att markera för dom, ta det lugnt säger Lelle så Du inte skrämmer ihjäl dom. Va , säger jag dom där bestarna är livsfarliga, sluta Lacke säger Lelle dom är snälla. Kolla tänderna säger jag, har Du sett Dina säger Lelle, dom går inte av för hackor …om man tänkte på tänder då skulle man ju inte våga pussa Dig säger Lelle. Ja men ..försöker jag säga men det går inte att övertyga Lelle. Jag har mött kaniner förr hos Jennie på kliniken och Lelle säger jag, varför ha dom i burar om dom inte är farliga?

Men Lacke säger Lelle Du är ju inte rädd för mördarsniglar om man tänker på namnet borde dom vara väldigt farliga, kom igen Lelle säger jag man kan väl inte vara rädd för sniglar?

Ok säger Lelle vi pratar alltså inte om vad som är farligt utan om rädsla, det är ok att vara rädd säger han och så börjar terrapöjten att snacka bla bla bla. Jag stänger av öronen till han börjar prata om att han skall hjälpa mig så jag inte behöver vara rädd. Är det ok Lacke frågar han. Visst säger jag om vi tar det försiktigt. Han kan nog bli jättebra min Husse. Han har dessutom börjat brottas och kampa med mig han tycker att jag ofta ger mig för snabbt när jag leker med andra vovvar. Han har nog rätt Lelle när han säger att det är bra att prata om det som är jobbigt men det tänker jag inte säga till honom.

Nu skall vi packa klövjeväskan med plast kvack kvack och bege oss ut för att apportera, det skall bli jätteroligt. Jag återkommer med rapport om apport, där fick jag till det.

Ha det bra och simma lugnt så sköter Sherifferna resten

/Lacke och mkt Lelle ❤️??

Poolparty och patrullering

imageimageimageHej alla bloggläsare, det här är min nya lilla flock. Kerran ligger i poolen och Lelle och jag har blivit ok , tagit på oss att vara Sheriffer i Bydalen/Höglekardalen.Vårt område sträcker sig från vägen till Gräftåvallen till Hosjöbotten. Ni ser en bild från vår första patrullrunda, jag kollar på marken och Lelle höjer blicken säger han. Det var lugnt och det beror på vår bevakning säger Lelle.

Från partyt kan rapporteras att det var mycket trevligt, dom tvåbenta käkade i timmar och intog därtill som Lelle säger, lämplig dryck. Att man kan snacka så mycket det fattar jag inte, jag lyssnade bara när dom snackade om vovvar. Sedan badades det i poolen så dom blev skrynkliga som russin, jag tycker att det är lite talanglöst när det finns en å med klart och friskt vatten. Vi fyrbenta snackade lite och sedan vilade vi och kollade utsikten.

Vi tyckte alla att det var en trevlig midsommarafton, vi har trevligt när vi umgås i den stora flocken. När Lelle och jag kvällskissade så sa Lelle imorgon skall vi patrullera Lacke, ok Sheriffen sa jag.

När det gäller Lelle och hans resa för att bli en bra Husse kan jag rapportera att det går framåt, han har bra koll på mig och litar på mig och det är skönt. Nu har han börjat läsa en ny vovvebok som heter Shadow, hoppas den är bra för mig. Shadow betyder ju skugga, undrar om Lelle skall bli min skugga?

När det gäller mördarkaninerna kommer vi snart till dom, jag har lite motstånd att blogga om dom.

Ha det bra och sköt (om) Er så slipper Ni Sherifferna

/ Lacke och Lelle (idag) ❤️??

Högis-midsommarafton

imageHej alla miljoner bloggläsare, stryk miljoner säger Lelle. Som Ni ser har jag satt upp en brevlåda så att vi kan få posten hit till fjällen ( jag hjälpte till säger Lelle). Att vi har postlåda betyder att vi skall vara här länge. Jag har pinkat in hela området som mitt revir. Lelle tyckte att jag tog i när jag pinkade in så stort revir, det här är mitt område sa jag. Ok säger Lelle får Kerran och jag vara här, självklart säger jag Ni är ju min flock.

Idag skall vi på midsommarparty hos xmatte, xhusse och mina vovvekompisar Singla, Tärna och Midget. Det skall bli jätteroligt, jag har ett hedersuppdrag för jag skall vakta snapsen säger xmatte. Kommer Kerran att sjunga Gullefjun då frågar jag Lelle, för det gjorde hon på påskbuffén. Det gör hon säkert säger Lelle men är det en snapsvisa? Det är Kerrans superhit sägar Lelle, är hon en one hit wonder frågar jag? Lite åt det hållet säger Lelle. Som Ni ser kommer det att bli skitkul på vårat midsommarparty och naturligtvis kommer vi att spela Lacke och Lelles partyhits, Ni har väl laddat ner spellistan till festen?

Vi har varit ute på carpe diem och jag har passat på att ta ett midsommarbad eller sju säger Lelle, man vill ju vara säker på att bli ren. Lelle är en badkruka han tycker Fjällbäcken är för kall, dom skall bada i badtunna, fegisarna.

Jag återkommer med rapport från partyt

Simma lugnt och krama varandra, kom ihåg att midsommarnatten är lång

/ Lacke och delvis Lelle ❤️?

En helt vanlig måndag

image

image

Här ser Ni mig mig i action från igår. Vi tränade apportering både på land och i vatten. Det gick jättebra Lelle tyckte att jag har bättre överlämningar än Zlatan. Då sa jag till Lelle, nu när Du slutat vifta som en trafikpolis i Bombay så blir det mycket enklare för mig att veta vad jag skall göra. Bra att Du pratade med exmatte så hon kunde lära dig. Jag älskar att jobba, apportera är jätteroligt. Jag fick kors i taket godis av Lelle när jag var duktig.

Idag har Lelle hittills varit pisstrist, Ni vet han är en sån där hemmaman för Kerran jobbar. Först var han i tvättstugan och sedan igång med helvetesmaskinen ( dammsugaren) den gillar jag inte. Du vet Lacke säger Lelle, Kerran tappar så mkt hår ( hon har vitt hår och håret på golvet är svart!) så vi måste dammsuga.

Gör det Du tänker jag, kul det där med håret för det är ju min päls det handlar om. Lelle säger jag på onsdag kommer vi till fjällen och hur hade Du tänkt att jag skall kunna se matchen? Dom har tv på loftet och jag kan inte gå upp för stegen ( undrar om dom har tomtar på loftet?). Lacke säger Lelle vi får kolla på paddan, det är så liten bild säger jag. Vi får lyssna på radio säger Lelle det gjorde vi innan vi fick tv. Javisst på 1600-talet tänker jag. Nu har Lelle lovat att vi skall ta en lång promenad i skogen, det blir härligt.

Ha det bra och passa Er för helvetesmaskiner

// Lacke o Lelle ??

Lakrits blogg2

Labradoren Lakrits hundstilsblogg för alla hundar och hundägare. Bloggen handlar om mig, Lakrits (Lacke) och mitt liv och strävsamma jobb att göra husse Lennart (Lelle) till en bra Husse för mig. Vi kommer att beröra hundlivet och livet i allmänhet.

Det sägs att All you need is love… and a dog men Lelle säger, och det ger mig lite rysningar i pälsen, All you need is a dog to get love. Välkomna att följa vår resa tillsammans!