Vi håller kurser för vetgiriga djurägare!

STOR NYHET inför 2021!!!
Med hänsyn till den pågående pandemin kommer vi på Fjällveterinären att from dec 2020 att erbjuda ALLA våra friskvårdskurser som livesändningar istället! Jag kommer att presentera programmet för 2021 inom kort med tydliga instruktioner om hur ni når dessa. Har ni frågor eller önskemål om föreläsningar – hör av er till mig anna@fjallveterinaren.se
Länge leve vetgirigheten och den digitala tekniken!
Här kommer ett smakprov från livesändningar via SKK FB sida;

NÅGRA ORD OM VÅRA FÖRELÄSARE 

Anna ForsWard ForsWards hund och jakt
Anna föreläser om hundkommunikation och hundars språk samt hennes förhållningssätt till hundar. Efter många år (hela hennes liv) fyllt med hundar känner hon att det är dags att dela med sig av sina erfarenheter och köra föreläsningar i ämnet hundkommunikation. En av hennes grundstenar är ”enkelhet”. Allt för många människor komplicerar och gör saker svårare och än det egentligen är. Hon kallar sig rådgivare och inspiratör mer än dressör och lydnadsinstruktör. 


Annas kommande föreläsning
Att lära sig om hundar och kommunikation –
kan det bidra till minskad stress och mer välmående hundar?
Anna hjälper dig att förstå din hund och hur du kan kommunicera med den så ni får en lugnare och mer stressfri vardag. Under dagen kommer vi att jobba med dig, framförallt, och korta stunder med din hund. Anna ger dig verktyg till att bli en trygg hundägare.

Frida Lundin Åre Hundrehab
Frida arbetar sedan 2008 med rehabiltering och friskvård av hundar på sitt eget företag Åre Hundrehab. När hon inte står med armarna i poolen utbildar hon för Hundsteg och Svenska Fysioterapiskolan. Hon är också engagerad i styrelsen för Patientföreningen Hundartros och Sveriges Hundföretagare. Fritiden spenderar hon helst med sin två- och fyrbenta familj och gärna på fjället.

 

Fridas kommande föreläsningar;
Hundmassage för hemmabruk
När du kan massera din hund kan du också påverka din hund. Genom massage får du bättre kunskap och förståelse för hundens kropp, du lär dig hur det känns när kroppen mår bra och på så vis lär du dig också att tidigt kunna upptäcka när hunden har ont. En väl masserad kropp är oftast en väl balanserad kropp. Genom regelbunden massage kan du minska skaderisken, påskynda läkningsprocessen och återhämtningen, både långsiktigt och kortsiktigt. Under denna dag får du lära dig lite mer om hundens muskler och olika tillstånd en muskel kan ha. Vi lär oss vad en muskel mår bra av och vad som är mindre gynnsamt och så klart det allra viktigaste, vi lär oss att massera våra hundar, som ett riktigt hemmaproffs.

Fysträning för hund – en djupdykning i friskvårdsträning av hundar.
Den här dagen riktar sig till dig som gärna tränar hund och som gärna vill uppnå resultat. Oavsett om det är jakt, lydnad, varadgspigg eller agility du tränar. Med rätt verktyg får du andra resultat! Under dagen pratar vi om hundens fysiska förutsättningar, vad som är gynnsam träning och vad som är belastning. Kanske behöver vi lite av båda? Vi pratar uppbyggnad, nedbrytning, återhämtning, lite om näringen och så klart vad vi ska träna, hur vi ska träna och när vi ska träna.

Fjällveterinären Anna Pamuk, leg veterinär GP Cert SAM
Anna är inte bara veterinär utan också författare, skribent och föreläsare. Med ett stort intresse för och kunskap om framförallt jakthundar har hon föreläst över hela Sverige med utgångspunkt från den egna boken Hela Jakthunden.


 

 

 

 

 

 


Annas kommande föreläsningar;
Hela Jakthunden
Vi går utifrån boken Hela Jakthunden igenom jakthundarnas ABC. Vad är det som är så speciellt med våra jakthundar? Hur utfodrar vi jakthunden för att den ska orka och prestera utefter sin bästa förmåga? Hur vet du hur din jakthund mår bra? Vilka skador drabbas jakthundar av och hur ska du kunna förebygga dem? Vi går igenom det sk hundpusslet och pratar utfodring, avel, träning och hälsa.

Friskvård för hund – från valp till gammal trotjänare.
Hur vet du att din hund mår bra? Är det någon skillnad mellan en valp och en äldre hund? Hur vet du när din hund är sjuk? Vi går igenom hunden från nos till svans för att du själv ska kunna bedöma din hunds hälsa. Vi går också igenom grunderna i hundmassage och stretching.

Fjällveterinärens UNIKA akutvårdskurs för fältbruk
Varmt välkomna till en hands on kurs för dig och din hund! Vi går igenom hunden från nos till svans för att du ska kunna bedöma din hunds hälsa. Vi går också igenom ett akutscenario – hur vet du om din hund är akut skadad? Vad gör du i ett akutläge, kanske långt bort från veterinär hjälp? Detta är en kurs som inte bara ger kunskap utan också kan rädda livet på din hund!

 

Fjällveterinären –
Veterinärklinik och
Friskvårdsbutik

Öppettider Fjällveterinären klinik
Måndag – Torsdag kl08-20
Fredagar kl08-16

Öppettider FjällFiket
Måndag – Fredag kl08-16
Lunchservering kl09-14

VARMT VÄLKOMNA!

Veterinär rådfrågning
Telefontid vardagar kl8-10 alt info@fjallveterinaren.se

Akuta sjukdomsfall
Akut telefon direkt 076-10 99 188
Gäller endast under klinikens öppettider

Tidsbokning 
Ring 0670-109 09 alt bokning@fjallveterinaren.se

Drop-in för vaccination, kloklipp på vaken hund
Drop in tisdagar och torsdagar kl13-19, viss väntetid kan förekomma

Drop-in avmaskning (Norgetablett)
Under klinikens öppettider, viss väntetid kan förekomma

Kontakt

Fjällveterinären växel 0670-109 09
Akut telefon direkt 076-10 99 188

Fjällveterinären i Strömsund
Lövbergavägen 45, Strömsund
– bredvid ICA Solbacken och Hälsocentralen