Värmdö en måndag med spöregn

image

Rambokostymen

Lelle och jag har varit på vår morgonpatrullering, regnet står som spön i backen. Jag går inte ut utan Rambokostymen idag sa jag till Lelle ( jag tycker den är rätt häftig, eller hur?) ok sa Lelle och han tog på regnkläder och ut det bar. Jag hade tänkt stila lite för Gurraborna men döm om min förvåning , det var bara jag och Lelle ute, där fick man. Ja men jag tycker att Du är stilig i Rambokostymen sa Lelle, ja ja sa jag. Det har varit fint väder här till igår så vi har badat mycket t o m Lelle har badat och simmat fastän det inte har varit jättevarmt i vattnet.

I fredags åt vi dvs Lelle och Kerran kräftor och vi hade jättetrevligt, det var utmärkta svenska kräftor sa Lelle. Vi bojkottar Erdogans kräftor trots att svenska är mycket dyrare sa Lelle. Det är mörkt sent på kvällarna här nu och när Lelle och jag kvällspatrullerade på fredag sprang jag iväg och skällde på ett par som kom emot oss. Till slut så lydde jag Lelle och sprang tillbaka till honom. Lelle bad om ursäkt och fick till svar, håll honom i koppel. Lelle tog på sig att han brustit i uppmärksamhet, Ni vet Lelle och fokus. Han tänkte väl på Trump igen tänker jag. Sedan pratade vi om det som hänt och Lelle sa återigen att jag inte behöver försvara utan att det är lugnt men är verkligen lösningen att Du skall vara kopplad Lacke? Nä jag gillar inte det där snöret bara när det är mycket trafik och när vi är bland många människor,  sa jag. Det är nog så sa Lelle att jag slappnar av när Du går och nosar och viftar på svansen. Jag får tänka på att när det är mörkt blir Du mer osäker. Jag får skärpa mig helt enkelt sa Lelle och vi får träna Ditt fokus sa jag till honom. Efter det har Lelle haft bättre koll, nu vakar han som en hök och när det finns något som han tror kan störa mig får jag gå fot med Lelle

I lördags var vi på picknick på Björnö tillsammans med Herman och hans syster och mamma. Jag fick också äta min mat samtidigt med Dom och det gillar jag trots att jag fick vänta länge på maten. Vi badade och simmade och hade jättetrevligt och när jag kom hem var jag ganska trött och somnade direkt. Ni vet ju att det var hundens dag i fredags och då hade Lelle köpt lite extra godis till mig. Behövs hundens dag sa Lelle?…..vi har ju hundens dag varje dag för Du är i centrum jämt även om jag kan tappa fokus någon gång. Det är det jag gillar när jag får mycket uppmärksamhet och det får jag av Kerran och Lelle. Igår var vi på porslinets dag, gisses man kan fira allt. Då käkade Kerran och Lelle på Dellans uteservering, trots att det var vovvar och fåglar runt mig så låg jag stilla. Lelle var fokuserad och då kan jag slappna av. Det var flera som sa vilken fin och snäll vovve och sånt vill man ju höra. Säg inte att jag är töt sa jag till Kerran och Lelle , det får Ni säga hemma. Vi har hittat hem varje gång när vi varit ute och det får man säga är bra gjort av ”stjärn”orienterarna. Vi kom hem även när vi var ute och valsade sa Lelle även om det tog tre timmar extra.

Såhär är livet och hundlivet på Värmdö, snart åker vi till Högis och det skall bli kul. Då får jag träffa mina kompisar och den nya lilla som skall bli min kompis. Xhusse har varit och jagat med pointer sisters och det skall bli intressant att höra om dom klarat sig utan mig. Det skall också bli kul att träffa Xmatte trots att hon skall kolla min tand.

Lelle och jag har pratat om när jag sprang fram och skällde på människor och kom och tänka på att det gjorde min syster Larka också och det uppfattades som att hon var aggressiv och så kan jag också uppfattas trots att jag inte är det. Det var inte Larka heller, det handlar om ledarskap Lacke säger Lelle och jag skall göra allt för att Du skall uppfatta mig som ledare så Du alltid kan slappna av och så kramar och pussar han mig. Nu måste jag sussa lite innan det är dags att bli blöt igen.

Lelle funderar som vanligt på valet i USA han säger till mig, Lacke Trump ljuger och är oförskämd hela tiden men det är Hillary som kallas oärlig. Kan det vara så att män kommer undan trots dåligt beteende men en kvinna blir mer utsatt. Ja säger jag kvinnor måste vara dubbelt så duktiga som män för att räknas med och männen skyddar varandra och håller varandra om ryggen trots att man ogillar varandra. Som det republikanska partiet gör med Trump säger Lelle och tillägger att hans affärer inte alltid är rena men det är ok tydligen. Är vi feminister Lelle säger jag?….det begreppet är uttjatat, ett tag kallade sig alla feminister så vi är demokrater säger Lelle. Lika rätt för alla är en demokratifråga!!

Sköt (om) er så Ni slipper fyrbenta sheriffer, krama varandra och support Hillary

/ Lacke o Lelle ❤️??