Talanglösa byrackor

Värmdö torsdag 16/6

Idag regnar det på Värmdö, Lelle och jag har nyss varit ute nu skall vi blogga och mysa på soffan.

Ibland Lelle säger Du kom Lacke skall vi gå ut och stila. Vad menar Du då Lelle? Som jag sagt till Dig Lacke var som Du är för då blir många imponerade av att Du följer mig hela tiden och lyssnar på vad jag vill. Då blir man lite stolt och glad, och då säger Lelle att han är stolt att ha en sådan fin vovve. Men säger jag Du har ju sagt att vi möter ibland talanglösa byrackor vad menar Du då Lelle? Då säger Lelle: Lacke har Du tänkt på att ibland möter vi vovvar som börjar morra och ha sig 50 m bort, är inte det talanglöst Lacke?

Här känner jag att jag måste ha en lektion med Lelle så han förstår vovve sidan av det hela. Du säger till mig att jag skall sitta vid dom tillfällena och då vet jag vad som gäller. Hundarna vi möter där hänger husse eller matte i kopplet och är obekväma i situationen, förstår Du säger jag dom vovvarna vet inte vad dom skall göra för dom har inte fått träna. Du vet Lelle jag har bott med tre vovvar och xmatte har tränat med mig. Du vet Lelle dom hundarna är inte socialiserade, då börjar Lelle att prata om Bernie Sanders och tappar fokus helt. V i får träna på att Lelle skall hålla fokus. En gång rymde jag hem till Kerran när Lelle gick och drömde bara för att visa vem som är i fokus, Lelle blev inte arg han sa busvovve och att han inte hade koll på mig.

Så Du menar att det är hussarna och mattarna som är talanglösa säger Lelle, det skulle man kunna säga dom vet nog inte hur man gör. Dom få göra som Du Lelle kolla på you tube där kan man se hur man skall göra. Ja säger Lelle min favorit är Fredrik Steen han jobbar med att avleda i stället för att var sträng och att husse och matte skall se till att få vovvens uppmärksamhet.

Då kommer jag på när jag testade Lelle i stressiga miljöer, vi gick från Slussen till Centralen och passerade Kungsan ( Lelle klarade det testet bra så han fick ta en öl på centralen och jag fick följa med på puben, bra pub tycker jag!). Då såg jag många som bar sina vovvar och frågade Lelle om vovvar lär sig gå sent i Stockholm? Lelle var så ny som husse då så han visste inte. Man kanske inte tränar små hundar tänker jag utan tar dom under armen istället.

Jag har blivit kändis här på gården alla tycker att jag är fin och Lelle är jättestolt. Nästa vecka får Kerran sommarlov och då skall vi åka till fjällen, det blir jättekul då får jag vara med den stora flocken också Ni vet xmatte o xhusse samt Singla, Tärna och Midget.

Ha det gott o klappa och krama varandra så hörs vi snart igen

/ Lacke o Lelle

PS inget bubbel och snittar i sikte DS