Slut i luvan

image

Högis torsdag

Tjena alla bloggläsare, hoppas Ni har det bra. Som Ni ser är jag lite slut i luvan, jag tänkte berätta varför. Igår var en dag med mycket att göra. Lellur, Kerrur och jag Lackur ( som Ni ser är vi fortfarande Islänningar) åkte till stan och när vi är i fjällen är det som alla vet (kanske) Ö-sund. Vi skulle handla i Lillänge, eftersom Lelle och jag är sheriffer passade vi på att patrullera också. Jisses vad många talanglösa byrackor vi såg, är det nått konvent i stan för dessa Lacke sa Lelle. Ja det är ju expon sa jag, ha da vö på expon sa Lelle. Vad säger Du sa jag, det är det inhemska tungomålet sa Lelle och betyder, har Du varit på Expo Norr. Ja men säg det då sa jag, nä det har jag inte. Tvåbenta for runt som skållade ekorrar i Lillänge som dom aldrig varit i ett köpcentrum förr, talanglöst tycker Lelle och jag vi gick värdigt omkring och patrullerade och noterade.

Anledningen till att vi var där var att Lelle och Kerran skulle köpa en TV till mig, till alla säger Lelle nä säger jag Kerran sa att den var till mig. Ni vet ju att Lelle och Kerran inte bara har tomtar på loftet utan också TV där och trappan är så brant att jag kan inte gå där. Därför skaffades en ny TV som placerats nere så jag skall kunna se matchen Island-Frankrike årets viktigaste match säger vi. Lelle och jag funderade på att emigrera till Island men så kom vi på att vi vill vara med Kerran och sedan regnar det så mycket på Island. Vi köpte också en bänk till apparaten som skulle monteras, när Lelle och Kerran skulle montera den fick jag höra ord som jag inte visste att Kerran kunde ( det gick inte så bra med monteringen). Lacke sa Lelle vi tar en kisspromenad så snackar vi om hur vi skall lösa monteringen. Sagt och gjort och när vi kom tillbaka satte vi ihop den direkt, lätt som en plätt. Vi gjorde high five alla tre när vi var färdiga, teamwork som Island sa Lelle. Vi skall ha popcorn till mig när vi ser på matchen, skall Du ha sånt där brunt i glaset på matchen frågade jag Lelle, ja för nerverna sa han.

På kvällen var vi på party igen, som ni ser partas det friskt i fjällen. Vi var nio fyrbenta och sex tvåbenta, det blir en jädra massa ben sa Lelle. Vi var hos exmatte och exhusse och dom hade besök av Lisbet och Karin. Vi hade jättetrevligt men jisses vad med mygg och knott det var. Dom tvåbenta badade bubbelpool igen, först skulle Lelle inte bada men så hoppade han i också sen låg han där jättelänge så Kerran och jag fick nästan inte upp honom. Han och Lisbet var kvar och snackade , nu är surrkusen i farten igen tänkte jag. Jag frågade Lelle pratar ni vovvar, ja bland annat sa Lelle. Ligg kvar där då sa jag Du kanske lär Dig något som är bra för mig för Lisbet är en rackare på vovvar. Hon har och har haft många. Till slut klev Lelle upp så vi kunde åka hem, jag vaknade halv åtta i morse, nytt rekord Lacke sa Lelle. Idag skall jag hjälpa Lelle att montera grillen för jag längtar efter något grillat.

Lelle och jag har tänkt att vi skall ta kontakt med Ronny, Ove och Alfons, Ni vet mina veterinärsassistentkollegor ( långt ord) för vi hade tänkt att dom skulle bli sheriffer i Strömsund. Vi har läst i lokalblaskan att det är lite poliser där och dessa tre herrar vore lämpliga för jobbet. Jag passade på att fråga Lelle varför vi inte har hattarna på när vi patrullerar, vi jobbar under cover sa Lelle. Ska polarna i Strömsund göra det också? Självklart sa Lelle, we are secret agents. Som Ni ser händer det mycket här, nu har vi inte tid att blogga mer för vi skall patrullera.

Ha det bra och ta hand om varandra sväl två- som fyrbenta

/ Lacke o Lelle ❤️??