Nyheter

EN GLAD NYHET

WEB BASERADE FRISKVÅRDSFÖRELÄSNINGAR FÖR HUND!

Äntligen kan vi bjuda in till våra efterfrågade Friskvårdsföreläsningar – via WEB!

Under 2021 kommer Fjällveterinären i samarbete med Åre Hundrehab att erbjuda webbaserade och interaktiva friskvårdskurser – för ALLA vetgiriga hundägare! En torsdag kväll i månaden, under totalt elva föreläsningstillfällen, går vi igenom hundens hälsopussel från A till Ö.

Vi kommer bland annat att prata om;

Hur tränar du din hund till ett friskare liv?
Med vad utfodrar du din hund för att den ska må bra?

Hur vet du hur din hund mår egentligen?
Hur kan du förebygga sjukdom och skada på din hund?
Hur undviker jag onödiga hältor på min hund?
Hur tar jag hand om min valp och min seniorhund på bästa sätt?

Så går det till!

Du anmäler ditt intresse via mail info@fjallveterinaren.seoch får då en länk med en bekräftelse på din anmälan och instruktioner om hur du kan delta i föreläsningen via Zoom. Föreläsningen startar kl18 och varar ca 1,5-2 timmar. Du har naturligtvis möjlighet att ställa frågor både innan och under föreläsningen.

Det kostar 200 kr per föreläsning eller totalt 1600 kr för alla elva föreläsningstillfällen. Förutom själva föreläsningen får varje deltagare ett föreläsningskompendium.De som bokar ett helår (elva föreläsningar) får dessutom ett föreläsningskit värt 300 kr bland annat med Anna Pamuks bok Hela Jakthunden.

WEB föreläsningar 2021
– Hur mår din hund egentligen? Lär dig att hälsoundersöka din hund från nos till svans.

– Vanliga sjukdomar hos hund i två delar. Lär dig att upptäcka, hantera och förebygga de vanligaste skadorna och sjukdomarna som din hund kan drabbas av.

– Utfodring av hund – det borde vara enkelt eller hur? Lär dig grunderna i näringslära och vad din hund ska äta för att må bra.

– Hur vardagstränar du din hund till ett friskare liv? Lär dig träningens grunder från vardagslunk till hårdare fysträning.

– Håll rörelseorganet i trim! Lär dig grunderna i hundmassage och stretching för hund.

– Magsår och stressdiarré! Om magtarmstörningar, hur förebygger och behandlar du de vanligaste magtarmproblemen?

– Halsinflammationer hos våra jakthundar – så upptäcker, behandlar och förebygger du halsproblem på hund.

– Min hund haltar, har den ont? Lär dig allt om hältor från förebyggande vård till behandlingar och rehab. En serie i totalt tre delar; muskelinflammationer/tillväxtstörningar/den åldrande hunden.

KURSER FÖR ER SOM VILL VETA ÄNNU MER!
Som ett led i vår friskvårdssatsning erbjuder vi dessutom delar av våra ordinarie föreläsningar via WEB – hör av dig för intresse, frågor och bokning via mail info@fjallveterinaren.se

Webkurser 2021 med Fjällveterinären Anna Pamuk

 • Akutsjukvård för hund i fält
  – en heldagsföreläsning om vad du gör i fält om olyckan är framme.
  Kostnad 1500 kr/deltagare inklusive vårt akutvårdskit för hund värde 250 kr.
 • Hela Jakthunden– om friskvård och sjukvård för jakthundar
  – en djupgående kvällskurs ca 3 h om jakthundens hälsa, sjukdomar och skador.
  Kostnad 5000 kr/tillfälle inklusive två böcker Hela Jakthunden värde 500 kr.

Webkurser 2021 med Frida Lundin, Åre Hundrehab

 • Balansbollskurs för hund
  – en kvällskurs om hur du använder ett fantastiskt träningsredskap för din hund!
  Kostnad 350 kr/deltagare och hund.
 • Hundmassage och stretching
  – bli ett hemmaproffs på hundmassage med denna heldagskurs!
  Kostnad 1500 kr/deltagare inklusive ett friskvårdskit för hund värde 250 kr.

NÅGRA ORD OM FÖRELÄSARNA 

Frida Lundin Åre Hundrehab
Frida arbetar sedan 2008 med rehabiltering och friskvård av hundar på sitt eget företag Åre Hundrehab. När hon inte står med armarna i poolen utbildar hon för Hundsteg och Svenska Fysioterapiskolan. Hon är också engagerad i styrelsen för Patientföreningen Hundartros och Sveriges Hundföretagare. Fritiden spenderar hon helst med sin två- och fyrbenta familj och gärna på fjället.

 

 

 

 

 

 

Fjällveterinären Anna Pamuk, leg veterinär GP Cert SAM
Anna är inte bara veterinär utan också författare, skribent, egenföretagare och föreläsare. Med ett stort intresse för och kunskap om framförallt jakthundar har hon föreläst över hela Sverige med utgångspunkt från den egna boken Hela Jakthunden. Hon brinner för arbetande hundars hälsa och sjukvård. Fritiden spenderar hon helst till fjälls med man och sina fyra hundar.


 

 

 

 

 

 

 

Ett brev till er efter Guldgalans final

TACK 🙏 alla goda och fina människor för era tillrop och lyckönskningar och tack till Guldgalan #guldgalan för att jag fick stå där i final som årets entreprenör. Heja SQRTN för att ni tog hem priset! Om ni ännu inte har upptäckt deras Norrlandskläder, gör det!
Jag känner mig faktiskt som en vinnare ett år som detta, när så många erkänt duktiga entreprenörer får kämpa varje dag för att överleva. Det gäller inte minst alla småföretagare i utsatta branscher. Det är de mina tankar går till och de som egentligen borde hedras och uppmärksammas på en gala. Det kräver ett så stort mod och envishet för att driva ett eget företag. Det är som en lång fjällvandring; så många höjdmeter, branta stup och sega myrmarker måste passeras innan du når toppen, som sedan kanske visar sig bara vara en av många. All min respekt till alla er som kämpar varje dag för det ni tror på. Ge inte upp ❤️ det är en fantastisk utsikt från toppen även om vägen dit kanske känns lång och svår.
Jag är som småföretagare lyckligt lottad eftersom min verksamhet trots Corona krisen har mycket att göra och det är god fart på vår fjälltur trots en del myrmarker. Jag är i sammanhanget tacksam för att ni kunder förstår och respekterar att vi oavsett pandemi läge måste gå till arbetet för att hjälpa er och era djur. Tack för att ni förstår att pandemin innebär merarbete även för oss och väntetid för er och att ni fortsatt hjälper oss att hålla avstånd för att hålla oss friska så att vi kan hjälpa er och era djur.
Jag skapade Fjällveterinären för närmare 12 år sedan som en annorlunda och helt fristående klinik med både människa och djur i fokus. Ledorden tryggt, trivsamt, tillgängligt och trovärdigt känns lika aktuella nu som då. Jag är så stolt över resultatet och inte minst över mina fantastiska medarbetare. Tack för att jag oavsett höjdmeter och myrmarker får gå till jobbet med ett leende varje dag. Det finns inga jag hellre vill ha med på vår fortsatta fjällvandring. Den ser jag fram emot!
Bifogar slutligen en Guldgala bild med stort tack till bästa #kangedesign och #carinashårvårdiströmsund för att ni båda lyckades borsta av en doktor till gala stass med muminmönster och lila make up, allt i sann ”Anna” anda. Min farmor lärde mig att vara stolt över den man är och det man står för – och hon hade så rätt. Kram på dig farmor i himlen – du skulle ha varit så stolt över ditt yviga barnbarn ❤️

Dags för GuldGalan!

Med anledning av GuldGalan håller vi klinik och fik stängt fredag den 6 nov. I år är galan digital och du kan om du vill följa hela prisceremonin via op.se – kl19 den 5 nov går den av stapeln!

Jag är tacksam bara över att vara nominerad i kategorin Årets Entreprenör inte minst ett år som detta. Heja alla ni entrepenörer som liksom jag arbetar hårt med och för det ni i hjärtat tror på!

Nyhet! Vi gör våra friskvårdsutbildningar DIGITALA!

Har fått mycket god respons efter livechatten på SKK – tack 🙏 Här kommer en länk för er som har efterfrågat den. Vill rikta ett Stort Tack till SKK för ett trevligt och välordnat arrangemang! Jag tycker detta med livesändningar är ett bra sätt att kommunicera med alla er vetgiriga där ute. Därför kommer här en NYHET!
Med hänsyn till den pågående pandemin kommer vi på Fjällveterinären att erbjuda våra friskvårdskurser som livesändningar! Jag kommer att presentera programmet from december 2020 inom kort med tydliga instruktioner om hur ni når dessa.
Länge leve vetgirigheten och den digitala tekniken!

Aktuella friskvårdskurser hösten 2020!

Nu äntligen erbjuder vi två av våra populära friskvårdskurser!
Vi håller ett högt smittskyddstänk varför platsantalet är starkt begränsat. Anmäl er idag!

24 oktober 2020
En kurs i praktisk akutsjukvård i fält – vad gör du om din hund skadar sig?
Kursledare Anna Pamuk, Fjällveterinären
Kostnad 1500 kr/hundekipage, max antal 10.
Anmäl dig via info@fjallveterinaren.se

14 november 2020
Hundmassage för hemmabruk – en heldagskurs i hundmassage.
Kursledare Frida Lundin, Åre Hundrehab.
Kostnad 1500 kr/hundekipage, max antal 10.
Anmäl dig via info@fjallveterinaren.se

Finalist Årets Entreprenör 2020!!!

NYA röntgenrutiner för höftledsröntgen

FROM den 7 september kommer DU som djurägare att behöva göra en föranmälan innan det bokade röntgenbesöket (HD eller HD/ED röntgen) hos oss. Läs mer om hur det går till HÄR. Vi hjälper dig naturligtvis om det känns svårt!

 

Instruktionsfilmer på sociala medier!

Välkommen att titta på våra instruktionsfilmer på Facebook och Instagram!

Vi lägger nu inför jaktsäsongen ut aktuella filmer om allt från hur du vattnar din hund till gåtan om halsinflammationer. Titta och lär!

Lite bilder från Jakthundens Dag

HÖST OCH SOM VANLIGT IGEN PÅ KLINIKEN

NU ÄR ALLT SOM VANLIGT IGEN HÄR…
men vi uppskattar att ni fortsatt håller avstånd, fortsatt är uppmärksamma på förkylningssymtom och duktigt tvättar och spritar händerna noga så att ni och vi håller oss friska! 
Välkomna in till oss!


Öppettider Fjällveterinären klinik

Måndag – Torsdag kl08-20
Fredagar kl08-16

Öppettider FjällFiket
Måndag – Fredag kl08-16
Lunchservering kl09-14

Så här når ni oss!

 • Veterinär rådfrågning 0670-109 09, knappval 1
  Telefontid med veterinär alla vardagar kl8-10 alt info@fjallveterinaren.se
 • Tidsbokning 0670-109 09, knappval 2
 • Bokning vardagar kl08-17 alt bokning@fjallveterinaren.se
 • Akuta sjukdomsfall 0670-109 09, knappval 3 alt direkt 076-10 99 188
 • Drop-in för vaccination, kloklipp på vaken hund
  Tisdagar och torsdagar kl13-19, viss väntetid kan förekomma
 • Drop-in avmaskning (Norgetablett)
  Under klinikens öppettider, viss väntetid kan förekomma

 

Fjällveterinären –
Veterinärklinik och
Friskvårdsbutik

Öppettider Fjällveterinären klinik
Måndag kl08-17
Tisdag-Torsdag kl08-20
Fredagar kl08-16

Öppettider FjällFiket
Måndag – Fredag kl08-16
Lunchservering kl09-14

VARMT VÄLKOMNA!

Veterinär rådfrågning
Telefontid vardagar kl8-10 alt info@fjallveterinaren.se

Akuta sjukdomsfall
Akut telefon direkt 076-10 99 188
Gäller endast under klinikens öppettider

Tidsbokning 
Ring 0670-109 09 alt bokning@fjallveterinaren.se

Drop-in för vaccination, kloklipp på vaken hund
Drop in tisdagar och torsdagar kl13-19, viss väntetid kan förekomma

Drop-in avmaskning (Norgetablett)
Under klinikens öppettider, viss väntetid kan förekomma

Kontakt

Fjällveterinären växel 0670-109 09
Akut telefon direkt 076-10 99 188

Fjällveterinären i Strömsund
Lövbergavägen 45, Strömsund
– bredvid ICA Solbacken och Hälsocentralen