Lilla Lakritstrollet är veterinärassistent igen

Torsdag en fin vinterdag i Högis

Nu är det äntligen snö c:a 1 dm och tror Ni inte på f… då går Lelle och blir sjuk. Han har jättehosta och feber, bergis Kennelklubbshosta, så går det när man inte vaccinerar sig…. men Lacke dom har inte börjat med vaccinationer på Vårdcentralen än. Vårdcentralen Du kan väl gå till en Veterinär som vanligt folk, Dom har alltid vaccin hemma. Lelle är faktiskt riktigt sjuk han hostar jättemycket och är kokhet ibland och fryser ibland. Kerran och jag tar hand om honom, när jag behöver vila träder hon in. Lacke sa hon, skall Lelle ha halva dosen hästmedicin?… Du har fattat Kerran säger jag Lelle har två ben så han skall ha hälften. Lelle hörde vad vi pratade om trots att han är omtöcknad men Lacke sa han antalet ben kan väl inte ha med mediciner att göra. Tvåbenta är inte lika kraftiga som hästar därför halva dosen. Ja men det har väl inte med antalet ben att göra säger Lelle, tyst så att Du inte överanstränger Dig säger jag.

Nu skall jag berätta hur jag vårdar Lelle….när han ligger på sängen ser jag till att vara nära , som att skugga ungefär, för då har jag koll. Eller så ligger vi nos mot nos jag på Kerrans kuddar och Lelle på sina , det är mysigt det skall Ni prova. Den här gången är det ingen mancold för han är sjuk på riktigt. Idag har han faktiskt varit ute och lekt med mig men sedan måste han vila. Lelle säger jag,  när han är vid ”medvetande” varför heter det Kennelklubbshosta? Det heter Kennelhosta för det sprids där det är mycket hundar, rastgårdar och hunddagis mm. Finns det dagis för hundar säger jag? Kommer Du ihåg när vi var hos lyckliga hundar i Hemmesta säger Lelle ?…där kan hussar och mattar lämna in sina hundar när dom är på jobbet. Skall jag vara på Hunddagis? Nej Lacke säger Lelle Du skall vara med Kerran och mig, det kommer inte att hända så ofta att vi är borta samtidigt och skulle vi vara det får Du vara hos någon Du tycker om. Nu hinner jag inte mer måste kolla Lelle.

Ha det bra och krama och klappa varandra och prova att sova nos mot nos för det är mysigt.

/ Lacke o Lelle ❤️??