Lelle snackar med Lacke om blommor och bin…….

image

After work i Gurra

Vi börjar idag med lite eftervalsanalys. Som ingen har kunnat undgå har nu Trump blivit vald till näste president i USA och han är en i raden av ledare i världen som tänker stänga gränsen. Lelle säger att det är som en återgång till 30-talet när nazismen växte fram. Lelle har tidigare lyriskt berättat för mig om när Berlinmuren revs och den optimism som växte när många gamla diktaturer blev demokratier. Nu verkar det som att vi håller på att återgå till mer eller mindre diktatur med envåldshärskare. Här är några exempel, Turkiet, Ungern, Filippinerna och vad kommer att hända i valet i Frankrike , blir Le Pen president? Det konstiga är att folket röstar fram dessa ledare och hur ska vi kunna förstå det? Lelle läste en intressant artikel i Svenska Dagbladet om den nya ordningen: ” Världen förändras och ”vanligt folk” har fått det sämre och många gamla industri jobb finns inte längre”…. det är som att vi vill gå bakåt i stället för framåt. Lelle och jag är faktiskt lite oroliga och vi måste fundera vad vårt nästa steg skall bli. Skriva till Trump kanske och erbjuda vår hjälp, vi får se.

Lassur

Som Ni säkert vet så spelade Sverige mot Fransoserna igår och gjorde det bra. Journalisterna verkar lyriska och till och med Dom ser en tydlig linje i Sveriges spel. Vad var det vi sa säger jag, med Janne och Lassur som ledare kan det bara bli bra. Vi säger som vi alltid sagt: Lassur for President!!

Som Ni ser ovan hade vi aw igår, jag fick god korv och Lelle hade något brunt i glaset. Jag tycker att det är jättemysigt när vi sitter tillsammans i soffan.

Nu till rubriken, Lelle sa utifrån förra bloggen att vi måste prata om detta, ja men Lelle sa jag det är ju vinter så det finns inga blommor och inga Bin. Lacke sa Lelle vi skall prata om det där, hjälp tänkte jag nu blir det pinsamt. Lelle började Ni vet bla bla bla, jag kan sova med mina ögon öppna så Lelle trodde jag lyssnade men jag hade stängt av. Till slut tystnade han och jag vaknade, har Du fattat vad jag sagt Lacke? Absolut svarar jag fast jag hörde bara första meningen. Måste ändå säga att Lelle tar sitt Husseansvar på allvar och jag tycker att han gör framsteg. Igår när vi var ute tappade han dock fokus och vips stod jag framför en kille på gångvägen. Ursäkta Lacke sa Lelle det där var mitt fel jag hade inte full koll på Dig, sympatiskt av Lelle att inte fya och banna  mig. Idag på carpe diem patrulleringen var Lelle sträng när det gäller att gå fot och det var jobbigt, jag är ju van att springa och nosa fritt,  men nu är vi i Gurra igen och då är det en annan ordning. Vi får ta fram retrieverkopplet och träna fot med koppel säger Lelle och han tillägger …Du är rolig Du Lacke Du går bättre fot utan koppel. Dra rätt slutsats av det gubbe tänker jag som tycker träning med koppel är pest. Nu skall vi ta en solig promenad till hamnen alla tre så nu måste vi sluta.

Ha det bra och krama och gosa med varandra, det hjälper oss i kampen mot arga gubbar som blir presidenter.

/ Lacke o Lelle ❤️??

.