Lelle ber om förlåtelse…….

Värmdö en ny regnig dag

Kommer Ni ihåg att Lelle skrev ”en lallande apportör”? Nu har han tagit tillbaka det och bett om förlåt. Anledningen till det är att Lelle börjar fatta mer om mig och hur jag fungerar. I tisdags märkte Lelle att jag var mer avslappnad och vaktade inte så mycket, jag till och med sov på min egen bädd. Lelle började förstå att byta miljö inte är så lätt för mig, det är nya ljud dofter och mycket mer människor. Helt enkelt mycket mer att förhålla sig till och det gör att jag blir spänd och orolig. Bara utanför huset där jag bor är det mycket rörelse så det är inte bara att springa ut utan jag måste vara uppmärksam på Lelle hela tiden. Det är stor skillnad jämfört med när vi är i Högis, där jag får vara ute själv om jag vill. Lacke sa han vi skall inte träna apport när förutsättningarna inte är bra, förlåt mig Lacke! Jag vill som Du Lacke att det skall bli bra för Dig och så kramade och gosade han med mig. Lacke säger Lelle hundpsykologi verkar vara det samma som humanpsykologi. Att läsa av Dig Lacke det är som att försöka förstå sig på en människa men det är ju inget konstigt för Du är en levande individ. Den här bloggen handlar bl.a om att Lelle skall bli en bra Husse till mig och jag tror att jag kommer att lyckas bra med det.

Jag och Lelle måste ta så mycket ansvar i många hundmöten för det är så många vovvar som inte har tränat det, Dom gör utfall och gormar och skäller. Jag har konstaterat att det gäller speciellt små vovvar Ni vet Dom som är mindre än katter. Vi ser också hur Hussar och Mattar tar andra vägar när vi kommer gående och snackar med varandra. Vi ser också att flera av dessa inte bryr sig om skylten utanför min dörr, dom får kissa och bajsa överallt, det får inte jag. Det är nog lite si och så med träning tänker jag och tycker lite synd om vovvarna. Jag överlåter mer och mer ansvar på Lelle för jag känner att jag litar mer på honom nu, tänk vad det tar tid att bygga tillit.

Igår var Kerran, Lelle och jag till ett ställe som heter Lyckliga Hundar för vi har inte fått tag i någon kvack kvack med skinn ännu, Dom hade inte hemma men Lelle beställde en till mig, bra Lelle tänkte jag. Lelle och Kerran pratade med Dom om deras verksamhet för Lelle och Kerran har bestämt att vi skall börja med sök också för att aktivera mig. Verksamheten verkade bra max tre hundar/ grupp och det tycker jag är bra. Det fanns en Restaurang där vovvar får följa med och det är toppen tycker jag. När vi kom hem låg vi på sängen och gosade alla tre och jag låg i mitten, det gillar jag. Lelle har kommit på ett nytt ”projekt” för Ni vet när jag blir glad blir jag glad i hela kroppen och jag dansar och hoppar nu är det bestämt att jag inte skall hoppa upp på människor utan Lelle och Kerran skall bestämma när jag får hoppa upp. Får man aldrig vara riktigt glad? Jo vi älskar Dig för att Du är så glad säger Lelle men Du hoppar även mot andra och Dom kan tycka att det är obehagligt och bli rädda och vi vill inte utsätta dig för det. Dessutom säger Lelle hoppar Du på mig när jag pratar med någon och det är inte bra, jag förstår att Du vill att jag bara skall bry mig om Dig. Bra att Lelle och Kerran tänker på mig i första hand. Nu en melodiradioövergång!

Såg Ni matchen när Sverige vann åh vilken pärs och vad bra Dom gjorde det. Vi har varit utmattande Lelle och jag efter det och som om det inte räcker blir det en ny holmgång på fredag, hur skall vi orka. Jag tror att Sverige vinner säger Lelle och jag hoppas att han har rätt, han kan fotboll Lelle så han har säkert rätt. Vi konstaterar att Hillary leder och att Trump pratar en massa s….

Krama varandra och lyckliga vovvar är vovvar som kan lita på Husse och Matte

/ Lacke o Lelle ❤️??