Lakritstrollet och Lelle resonerar

image

Lacke skuggar Lelle

Vi kom till Gurra på Söndag kväll, då började Lelle lägga fram kläder så då anade jag oråd. Låg nära honom hela natten och mycket riktigt på måndag åkte han till Sundsvall för att ja Ni vet bla bla bla. Kerran och jag hade det mysigt månd-tisd, jag var hemma själv länge på måndag för Kerran var till sjukan. Hon tyckte jag var jätteduktig som klarar mig själv flera timmar. Lelle kom hem på tisdag kväll och då hade vi kramorgie på sängen. Jag vill att vi skall vara alla tillsammans.

Som alla välinitierade vovvar och vovveägda vet så finns det en fekalieskala, med andra ord en bajsskala som Lelle och jag kallar den. Ni vet säkert att det är viktigt att kolla bajset, bajskollen som vi säger. Det är en del av den dagliga kontrollen av vovvar, kram o koll kallar vi det. Lelle kollar mig från huvud till svans och så passar vi på att kramas också, det är mysigt. Åter till bajsskalan:

1) skitbajs fram med Carnikur

2) ok bajs? Vi avvaktar nästa gång för ev. Carnikur

3) bra bajs, sticker inte ut på något sätt

4) kanonbajs, Lelle säger då behövs det ingen påse

Vi har kommit på att när det är minusgrader så blir det mesta kanonbajs efter ett par timmar. Såhär håller Lelle och jag på ibland, vi pratar en del skit. Eller hur? Vi har nu patrullerat både i Centrum och i skogen och kan konstatera att det är lugnt, vi har inget att rapportera. Träffade Bob hund igår och vi snackade lite, han hade varit hemma i Dalarna ett par veckor. Vi verkar leva ett lika liv han och jag, hans Husse och Matte är också pangsjonärer. Lelle och Bobs matte snackade vovve och jämförde oss hon är bekymrad över att Bob väger för mycket, jag sa till Bob säg till dom att köpa Royal Canin nästa gång. Jag tycker det är skitbra käk, sen sa jag till Bob Du skulle bo med Lelle och Kerran ett tag för dom är skitnoga med maten. Bra att Du snackade med Bob sa Lelle dessutom verkar Ni ha roligt ungefär som när Du och Dakota far runt som skållade illrar. Till helgen skall vi nog ha party med VärmdöCarin och dessutom har Lelle jobbat så nu blir det aw på fredag och då får jag popcorn, mums fillibabba.

Lelle tycker att jag inte har så svårt med omställningarna mellan Högis och Gurra längre, Du är väldigt avslappnad när vi kommer hit. Du förstår Lelle säger jag nu känner jag mig hemma i Gurra och då är det mycket lättare. Tänk säger Lelle vad det är lika med vovvar och med människor, det är viktigt med trygghet. I lördags när vi var ute så lyssnade jag inte på Lelle jag var trotsig och det gav mig dåligt samvete så jag bad Lelle om ursäkt på söndag. Nu lyssnar jag och vet Ni vad jag har fått godis både igår och idag när jag varit duktig, kors i taket. Nu kanske Ni inte tror att Vi vovvar vet när vi gjort fel men då har Ni fel. Lelle ser på mig när jag ber om förlåtelse och då säger han jag förlåter Dig men det är inte ok att bada när Du vill det, bestämmer jag för Din säkerhet fattar Du säger han. Ok Lelle jag vet men det är så kul att bada.

Valrörelsen i USA har blivit som en cirkus och det skall bli skönt när den är över, vad som helst men inte Trump som president tycker vi. Nu håller det på att vara dags för mat så vi måste sluta.

 

Ha det bra och krama och kolla varandra från nos till svans.

/Lacke o Lelle