Låååångfredag, påskafton, påskdagen och annadagpåskförmiddag

image image

 

 

 

 

 

 

Lite slut i luvanvovvar

Vi har haft fullt upp så vi har inte hunnit blogga tidigare men nu börjar vi sammanfatta påskhelgen. Lelle har berättat när han var liten på 1500- talet och i början på 1500-talet så fick Dom inte ha roligt på långfredagen och det berodde på någon gubbe som Dom var Dum med för länge sedan. Vi hade kul på långfredagen vi började med lång utevistelse (patrullering) sedan hem och vila, vi vovvar hade hjälpt Kerran med maten för vi skulle ha lunchgäster. Jag har ju berättat om min kompis ÖstersundsGöran han som vi brukar träffa med Evabeth, nu kom hon med KövraGöran och jag tänkte har hon en ny? Lelle sa att det var samma gubbe och han kliade mig på samma sätt så kanske Lelle har rätt. Det var trevligt och Dom hade med sig morötter till oss vovvar och vi hjälpte förstås till med fördisken. Sedan var det bla bla bla och vi vovvar somnade, fattar inte att Dom orkar. På grund av Hovdestörten var vi tvungen att kolla och patrullera på eftermiddagen, vi träffade Jennie, Anders, Albin och Malte när vi var ute och det var jätteroligt, jag har varit hos Dom många gånger och gillar Dom.

På påskafton fick vi fyrbenta påskägg med Maggans renkorv, hundben och annat smått och gott,  Ni ser bilden här ovan. Vi var tvungna att posera som Ni ser innan, fattar inte att man inte kan få öppna på en gång,….. nä det skall vara så fint. Sedan var vi till Gräftåvallen till Olle och Gittan på påsklunch, det var trevligt många tvåbenta och tvåbenta valpar i olika storlek. Där bjöds det på brunt i glasen men hör och häpna Lelle tog inget, det har han inte gjort på hela påsken undrar om han är sjuk? Jag har en vit månad säger han och låter mallig, det har jag jämt säger jag och det är inget problem. När vi kom hem var vi vovvar trötta och orkade knappt patrullera.

Igår hade vi inget planerat utom det vanliga, då kom Jennie med ett jättepåskägg och jag såg hur det lyste i Lelles ögon han trodde att det var till honom. I ägget var det massor med hundgodis och bajspåsar som Dom beställt (det går många nu) och faktiskt en påse till Lelle och Kerran som vi inte får smaka, Jennie hon tänker på alla. Lelle pratade med BrunfloBirgitta och Yusuf igår också och vi kan rapportera att Dom är jätteförkylda så Dom kunde inte komma till oss. Undrar om det är kennelklubbshosta Dom fått? Krya på Er så ses vi snart. Den andra bilden tog Kerran igår kväll när vi lagt oss och Ni ser att vi sheriffer håller ihop även på fritiden, armen Ni ser är Lelles det fastnade inget mer på bilden av honom. Där var vi riktigt slut i luvan skall Ni veta.

Det var väldigt bra att Lelle förklarade för oss innan helgen skillnaden  på turist och terrorist annars hade vi haft högsta larmberedskap och då hade vi varit tvungna att patrullera 24/7 fattar Ni ?….utan sedvanlig vila.

Idag skall Kerran åka till Gurra några dagar och det blir tråkigt då får Lelle fullt upp med mig, Tärnis och Lillgumman. Dom två har somnat för Dom är inte så vana att blogga som jag men nu behöver jag vila en stund.

Ha det bra och glöm inte bort att kramas och pussas fast påsken är över.

lackeochlelle@fjallveterinaren.se

/ Lacke o Lelle o Tärnis o Lillgumman ❤️???