Kojdag

Högis en vanlig tisdag

Ni som inte vet vad en kojdag är får väl gurgla, jag orkar inte redogöra för det. Över-översheriffen i Nacka har bestämt ( han heter inte Eliasson och kommer från sjukkassan om Ni tror det, han är riktig sheriff men vi får inte berätta vad han heter för han jobbar också på Säpo) att det är kojdag. I förra veckan så patrullerade vi fjället Singlis, Lillgumman och jag. Xmatte tillfälligt förordnad sheriff. Lelle är befriad från fjällpatrullering, Ni fattar säkert varför……… just det…… gamknän. Jag har hört från vanligtvis välunderrättade källor att det var mycket lek under fjällpatrulleringen säger Lelle. Men fattar Du inte säger jag, vi jobbade undercover säger jag. Det är en väldigt låg byrackefaktor här just nu så vi har det lugnt, Ni kommer väl ihåg att byrackor bara har två ben. Dom löser alla problem med att antingen lyfta vovven eller gå en annan väg när Dom får syn på mig, vi tycker synd om Dom hundarna för Dom vill också lära sig hur man beter sig.

Lillgumman, Xmatte, Xhusse och mina syrror är på turné och så skall Dom hämta Tärnis som har varit på träningsläger hos Mullvaden. Tärnis är nu även en kvalificerad hämtare (apportör) så nu får man se upp för att inte förlora tronen som hämtare. Vi har även sett filmer på Lillgumman och Xmatte och när dom badade, Lelle säger att Dom varit på kurs i vattenapportering, bra säger jag då får Du simma med mig i ån när jag apporterar, burr va kallt säger Lelle. Lillgumman skall även träffa sina syskon och bli bedömd, Lelle försökte läsa igenom kompendiet som ligger till grund för bedömningen som det heter. Lelle säger jag måste man gå igenom allt det där, det är ju bara att kolla så ser man ju att Lillgumman är en kanonvovve. Världsmästare i sök och simmar med plast kvackkvack som en fisk. Vad menar Du med världsmästare Lacke säger Lelle….. hon är ju Champion säger jag. Det heter så säger Lelle när man klarar proven. Lelle är jag champion frågar jag, ja men det vet Du ju…. Du är ju världens bästaste och finaste vovve tycker vi. Du hämtar tofflor och bär hem Maggans rökta renkorv och är en terrapöjtvovve som inte går av för hackor och sist men inte minst Du skrattar så ofta och det gör Kerran och mig glad. Man kan inte vara hundägd av en bättre vovve.

Det är viktigt att vi vovvar också gör rätt för oss så därför skall jag sommarjobba hos Xmatte på kliniken, ja Lelle skall också vara med. Alla som vill kan få min autograf då, sakta i backarna Lacke men visst det skall bli jätteroligt säger Lelle. Vi skall åka på besök den här veckan och jag skall få träffa två borderlineterrier, borderterrier heter det Lacke säger Lelle. Jag sa ju det säger jag och Lelle suckar som vanligt. Vi har det jättemysigt här i Högis och jag behöver inte besväras av att ha ett snöre kopplat till Lelle och det betyder att jag kan tjyvbada när jag känner för det vilket är en lisa för själen. Nu måste jag njuta av  kojdagen och sussa på mitt rosenöra som Lelle säger.

Ha det bra och krama och pussa på varandra, passa på att bada för snart är det is på ån.

lackeochlelle@fjallveterinaren.se

Ps smalcanin är kanon Ds

/ Lacke o Lelle ❤️❤️??