En veterinärassistents vardagsrutiner

Håller som bäst på att lära upp Ove och Ronny till att bli veterinärassistenter. Jag arbetar mina sista dagar på kliniken och det är viktigt att de vet vad som gäller i min frånvaro.

Dagen börjar normalt med att göra en tidig span runda på jobbet. Den går mest ut på att läsa av vem som har varit där och kanske lite på att kolla om något hundgodis ligger på golvet. Min gamla matte Anna säger att hygienrutiner är jätteviktigt – så då äter jag naturligtvis upp hundgodis som annars bara ligger och skräpar. Just det här momentet har Ronny och Ove lite svårt att fatta – men det är väl bara för att de inte är labradorer…

Sedan följer dagens första vilopass, här är det ren passivitetsträning som gäller och jag är stenhård lärare. Här har Ove en del kvar att lära men han är för att vara så liten faktiskt riktigt lovande. Ibland kan någon behöva prova ut en sele eller så måste någon av oss ofta jag ”bara för att jag är så duktig” visa hur man som hälsokontrolleras. Det är faktiskt inte så svårt att tala om var det gör ont bara man har en husse eller matte som förstår vad man som hund säger!

Lunch betyder kissa, bajsa, springa, leka, bada (om jag har tur) och slicka matlådor (om jag har ännu mer tur). Det är för att vi assistenter ska hinna komma ut och ”luftas” (som min gamla matte säger) som kliniken håller lunchstängt mitt på dagen.

Sedan följer eftermiddagspasset. Ofta är det ganska rörigt ute på kliniken efter lunch med mycket hundliv. Då kan det vara lite svårt att varva ner. Dessutom kommer det ofta varor till butiken som ska packas upp och kvalitetskontrolleras av någon av oss fyrbenta. Det händer också att vi är smakpanel för något nytt. Alla varor som vi säljer är särskilt utprovade av en fyrbent veterinärassistent.

När klockan slutligen blir stängningsdags får vi ofta ha lite ”frispel” på kliniken innan vi sedan går hem.

Jag tror att Ronny och Ove har potential!

Nu ska jag förbereda mig för helgens Stora äventyr – Utemässan i Lycksele! Jag ska tillsammans med gammel matte Anna ha praktisk kurs i akutsjukvård för jakthundar – vi ses väl där?

/Lacke