En Husse och Matte dag

Högis för ovanlighetens skull en vanlig torsdag

Vi hade besök igår av Brunflo- Yusuf och Birgitta, polare till Lelle och Kerran. Dom tyckte att jag är en jättefin vovve och jag tycker dom är jättetrevliga. Jag har lite ont i öronen idag för tänk Er fyra bla bla bla hela dagen.  Josef är född i Kapstaden och det var spännande att lyssna när Lelle och han pratade om ANC och vilket dåligt ledarskap landet har idag jämfört med den helt sagolike Nelson Mandela. Idag korruption och mycket av den sociala utvecklingen har stannat av. Yusufs familj blev av med sitt hus under apartheid, Mandela lovade att de som blivit fråntagna sina bostäder skulle få nya. Nu bygger Soma palats till sig själv och sina fruar istället. Lelle och jag undrar varför världen har och kan få så många ledare som vill bygga murar och stänga gränser just nu. Lelle brukar berätta för mig när Berlin muren revs och vilken framtidstro det fanns då. Vi får ta och kontakta Lassur säger Lelle och vi är överens om att nominera honom till Generalsekreterare i FN, Ban Ki Moons förordnande går snart ut. Lelle blir exalterad och utbrister: Lassur president of the World. Så här djupa kan Lelle och jag bli en helt vanlig regnig torsdag.

Igår när gästerna åkt och Lelle, Kerran och jag satt i soffan sa jag, nu har Ni fått göra en massa saker och jag har hängt med, skall vi inte dra till Kall och Game Fair på lördag? Va säger Du sa Dom?…..hörde Ni inte det sa jag och fortsatte, ni är ju inga hundmänniskor men Ni är bra Husse och Matte till mig ( man måste ju smörja lite) vi kan kolla runt lite träffa andra med vovvar för snacka kan ju Ni! Vilken bra idé säger Dom, jag känner Egon som fixar spektaklet säger Lelle det vore kul att träffa honom för det var länge sedan. Vi har patrullerat hela vårt område även snackat med Maggan och vi kan konstatera att det är lugnt, inga rapporter om larm som utlösts. Vi får rapporter från Östersundssherifferna att det är stökigt där på kvällarna så dom får gno på rätt bra. Det är nått spektakel på gång som gör tvåbenta Yra. Lelle och jag är lediga till helgen så vi kan inte hjälpa till.

Som Ni ser så kan en helt vanlig torsdag i fjällen när det regnar vara spännande. Nu skall vi vila för jag och Lelle blir trött av alla tankar och reflektioner. Tanken med Lassur for president måste vi jobba vidare med. Barack höll ett bra retoriskt tal i natt så vi kanske kontaktar honom och Bill så får dom hjälpa oss med kampanjen. Vi måste hitta på ett namn för världspartiet säger Lelle, det kan inte bli demokrater för det verkar uttjatat och alla som kallar sig det är inte det, kolla bara Turkiet säger Lelle en ny Gulag arkipelag.

Stöd oss Bill och Barack i Lassur for president!

Under tiden krama och var vänliga mot både två-fyrbenta

/ Lacke o Lelle ❤️??