En helt vanlig måndag i Högis

Dagen efter veckan före

Kerran, Lelle och jag har varit ute på en skön promenad i skogen, jag fick några tokryck och jag fick bada för Lelle. Feglelle vågar inte bada han säger att det är nästan is på vattnet. Vi skall åka till Oviksfjällens riviera Häggåssjön och då har Lelle sagt att han skall bada. Nu har vi lagt oss tillrätta på sängen för vila och sammanfattning av den senaste veckan. Det har hänt väldigt mycket och Lelle verkar vara slut i luvan som jag, man får tänka på att han är pangsjonär.

Vi börjar med Lelle som husse: Jag var med på apportträning i Kall och då kunde jag se att Lelle har lite dålig självkänsla inom hämtningsområdet,  Xmatte fick typ hålla honom i handen jag klarar mig för jag kan sånt. Vi har pratat om det och vi kontaktar expertis på området ( ForsWard hund och jakt ) men Lelle säger jag Dom jobbar med hundar borde inte Du gå i terapi istället?. Jag tror att det blir terapi för mig att vi jobbar tillsammans. Han kontrar med att vi skall även jobba med att jag ibland när Lelle tappat fokus kan springa fram till människor. För övrigt är han en jättebra husse numera och säger ofta att han tycker om mig och kramar och pussar på mig. Det är tack vare mitt idoga jobb med honom under detta år som givit resultat. Han tycker att jag skall vila några dagar efter jobb och mässa förra veckan……, det är förmodligen för att han själv behöver vila.

Jag var alltså tillbaka och vickade på mitt gamla jobb förra veckan och hade med mig Lelle. Första dagen stod Lelle mest som ett fån och tittade men sedan blev det bättre och han kunde göra lite nytta i varje fall. Själv kan jag den där verksamheten och jag plockar fram kunskapen ur ryggmärgen, jag fick stötta Lelle av och till. Han har ju blivit lite lomhörd stackarn så det är inte så lätt. Jag kan konstatera att verksamheten flyter på bra trots att jag slutat , jag har varit lite orolig för kompetenstappet men ny personal och vidareutveckling av den gamla har gjort att vi varmt kan rekommendera Fjällveterinären till alla fyrfota vänner. Det låter som ljuv musik när jag hör att vovvars mat får ett så stort utrymme, Ni fattar inte hur viktigt det är med mat för oss Labrador Retrievers. Vovvar som är sjuka eller skadade får bra hjälp och så har Lelle fått se valpar och då vet Ni att han kommer igång, dom är så töta typ. Lelle och jag har haft riktigt trevligt men jisses vad tidigt han somnade på kvällarna och det var skönt för då fick jag lite lugn och ro när jag ville sova.

Efter jobbet förra torsdagen åkte vi till Kall och Gamefair, Lelle, Lollo och Jenny hade packat en buss full med bra att ha grejor för vovvar. Vad lärde vi oss där jo att skitgubbe inte bara är ett kortspel och Lelle fick se grejor som han inte trodde fanns, kolla Lacke sa han hela tiden när vi gick runt. Jag är en van mässdeltagare så för mig var det inget konstigt. Vi pratade toppladdning och och hur viktigt det är att energi måste in för att den skall komma ut, Ni fattar säkert. Ni vet ju sedan tidigare att jag är ett Royal Canin fan och har provat flera produkter. Finns på Granngården ( för övrigt den bästa affären enligt mitt förmenande efter Fjällveterinären ) men specialCanin finns bara hos veterinären för jag har kollat. Så det är därför att det är så viktigt att Ni tar med Er vovvarna och åker till Fjällveterinären och snackar med specialisterna. Lelles öron har stått rakt ut när han lyssnat på alla kloka råd. Det är bra Lelle att Du lyssnar så Du lär Dig något men tänk på att Du är född på 1500-talet så Du kanske måste höra varje sak flera gånger. Det känns som att den senaste veckan varit något av ett examensprov för Lelle i husseskolan. Det här är ju en hundstilsblogg och Lelle börjar få lite hyfs på sin hundstil och det är tryggt för mig för trots allt är det viktigt att hussar och mattar är medvetna om vad som gäller när man är hundägd.

Nu kan jag även lägga till på mitt visitkort, sponsored by Royal Canin och Lelle och Kerran är så stolta över mig och Ni vet han är så töt våran vovve. När dom håller på så där är det lite skämskuddevarning men samtidigt blir jag glad.

På detta sätt vill Lelle och jag tacka våra fina arbetskamrater på Fjällveterinären såväl två som fyrbenta för en jättefin vecka tillsammans med Er. Vi återkommer när vi behövs och nu kan Ni ju till och med använda Lelle till något vettigt ( städa till exempel och gå enkla ärenden). Till Er som inte hade möjlighet att träffa mig så återkommer jag i god tid på bloggen så Ni kan planera.

Ha det bra och krama och pussa på varandra och tänk på Pias ⚽️ tjejer,  för Dom behöver det

Ps Royal Canin är canon Ds

lackeochlelle@fjallveterinaren.se

Lacke o Lelle ❤️❤️??