Dunder och snus och……….

image

Högis en nästan vanlig fredag

Det blommar fint i fjällen tycker Lelle och då menar han att jag är en av dom fina blommorna, Lelle är gullig med mig. Som jag berättat har vi besök av min kompis VärmdöCarin, vår kompis säger Lelle tyst gubbe säger jag. Vi hämtade Carin vid tåget på onsdag och då passade Lelle och jag på att patrullera Lillänge igen.  L elle säger jag , nu är det mycket byrackor igen som springer fram och tillbaka, Storsjöcupen säger Lelle och berättar att det är byrackor från hela världen och då menar vi inte barnen utan hang arounds. Vi varnade några och sa cirkulera när dom hopat sig för många på samma plats. Igår tog vi med Carin på rundtur runt Kallsjön och jisses vilken tid det tog. Lelle är bra på att stanna ofta så att jag får röra mig. Vi käkade hamburgare i Åre och patrullerade där också, Max han har bra burgare tycker jag. Det var blandat med folk och musik hela tiden men inte så bra låtar som på min och Lelles spellista. Ni har väl laddat ner den till Era partyn?

Vi har enligt vanligtvis säkra källor hört att det är marknad på Flata och det betyder byracke varning , vi hoppas att våra sheriffkompisar Ove, Alfons och Ronny patrullerar. Ronny som är chefsheriff ( vilket konstigt ord) har befogenhet att värva flera sheriffer om det behövs. Lelle och jag har en massa komptid att ta ut så vi kan inte åka upp och förstärka. Vi litar på Er grabbar!!

Idag har jag varit ute och promenerat med tanter förlåt Kerran och Carin. Dom är jättebra på att gå utför så Lelle skjutsade upp dom till xmattes och xhusses hus sedan gick vi därifrån ner till ån. Lelle som går både uppför och utför mötte oss sedan. Jag passade på att bada i diket och Lelle sa att Du luktar sumphund Lacke , det blir bad och apport i ån sedan. Det var ju därför jag badade i skitvatten för då vet jag att jag får simma. Lelle hade värsta uppvisningen med mig ( han vill nog stila för VärmdöCarin). Jag gick fint , satt kvar och blev inkallad , tvingad att ligga osv, skall Du inte ge Dig snart sa jag till Lelle. Lacke Du måste vara fokuserad när Du skall apportera sa Lelle, ok visst så var det sa jag. Apporten gick bra både på land och i vatten, vi är ett riktigt bra team Lelle och jag nu. Kerran är en hejare med kvack kvack pipan också. Jag fick smaka av veg korvarna till lunch och dom var riktigt bra. I eftermiddag skall vi ha after apport och då skall jag få både popcorn och Maggans korv , det blir toppen. Om Lelle har tur kan jag hämta en öl till honom.

Ni som skall på Dunder, simma lugnt och sköt (om) er så slipper Ni sherifferna.

Ha det bra och krama varandra

/ Lacke o Lelle ❤️??