Blogg

Hej alla glada miljoner läsare!

Förlåt för att Ni har fått vänta så länge på vår blogg men den som väntar…………  Det har hänt mycket sedan sist bl.a har Jannes gäng spelat VM och gjort det med bravur. Harry Potter har flyttat och nya ledare har kommit till Öfekå, Lelle har kollat upp nye Potter, Ian alltså och Lelle säger att han är kanon. Lelle kan sånt som Ni vet vid det här laget. Jag fortsätter äta Royal Canin och det är canon käk som Ni vet. Tjacka det hos petvetten på Flata till Era hundar, det finns massor med olika sorter. Jag äter Adult large dog och det blir jag nästan mätt på. Du skulle kunna äta när som helst och hur mycket som helst säger Lelle.

När vi pratar om petvetten och Fjällveterinären så döm om vår förvåning, vi sitter och lyssnar på P4 Jämtland (och det är inte ofta) då hör jag Xmatte Anna på radion och dom pratar om Tärna och Dakota som är mina kompisar då fladdrar jag med mina öron och Lelle med hörapparaten. När får jag vara med på radion frågar jag Lelle för jag blir avundsjuk? Vet inte säger Lelle, Du får ringa radion säger jag. Lelle grymtar något i bakgrunden. Vi lyssnar vidare och då hör jag Linda Laser, va henne känner vi säger jag. Hon fixar ju Dina gammknän Lelle och jag får skön ryggbehandling. På Din ömma punkt säger Lelle, jag har ingen öm punkt säger jag. Jag har en punkt och därmed punkt. Vi gillar båda behandling av Linda Laser och det håller på att vara dags igen.

Jag har morsan Bönan på besök och det är lattjo, Lelle kallar henne Marta för hon gillar fotbollar. Hon är som Zlatan hon lämnar inte ifrån sig bollen. Lite avis på henne idag för hon är på harjakt men hon kommer tillbaka ikväll. Vi var på harjakt i Lördags med Xhusse och Midget och vad gjorde Bönan och Du då säger Lelle, en hare kom på vägen och vi satte av efter den tillsammans och det var kul. Fick Ni göra det säger Lelle? Jag hörde inget säger jag, nej precis så var det säger Lelle. Jag använde min barskaste röst men det hjälpte inte, hörde inget säger jag och nu pratar vi inte mer om det. Jag skall återkomma till mitt arbete med husseskolan vid ett senare tillfälle, kan ge er en liten cliffhanger: Det går bra men säg inget till Lelle för han blir bara mallig. Nu måste vi sluta för Lelle och jag skall ut och sedan skall vi till Xhusse på party.

Pussa och krama på varandra på varandra så kanske vi blir av med Trump och det vore en välgärning enligt Lelle och han kan sånt!

Lacke och Lelle ❤️❤️🐾🐾

Lite hit och lite dit och lite eljest

Kojdag

Idag har Lelle och jag kojdag detta beroende på att det regnar, …Ni skall inte tro att vi är rädda för regn. Vi behöver en dag för kontemplation och utvärdering av husse, vovve relationen. Vi har fått många frågor angående sublimital apportering och det är väl det som gör oss lite som ÖFK dvs lite eljest. För övrigt har tiden och patrullerandet flutit på, veckorna före och under påsken hade vi förstärkning av Mimmi och Singlis. Ni vet väl att påsken är den största högtiden i Jämtland och det kryllar av två-och fyrbenta. Vi hade en camp under denna tid och jobbade dygnet runt, vi ville snabbt kunna rycka ut. Trots mycket folk så var det ovanligt lite byrackor vi hade några få incidenter och det handlade mest om att folk parkerar som Dom har förstånd till och det vill säga nästan inget.

Vi har gjort ett nytt besök hos Linda Laser, det började med att Lelle hade ont i ryggen Ni vet ju vid det här laget att han är lite klen. Jag behöver som vanligt lite laserkanon på ryggen och det är inte som Xmatte säger att jag har en punkt utan Linda förklarade det med att jag är så kraftfull när jag drar igång så då händer det något i ländryggen. Nu har Linda även skaffat en massageapparat, få nu inga fantasier om vad hon gör med den. Kerran var också med och fick en duvning, dan efter kändes det som att vi blivit överkörda av ett Norrtåg. PissLelle gav mig lekförbud i tre dagar, fattar Ni hur det är att gå på promenad med Lillsyrran Dakota och ha snöre, vi var båda frustrerade. Dakota försökte rymma så vi skulle kunna leka, tror även att hon hade vuxenlekar i tankarna för det är den tiden nu. Det här med att bestämma över mig är en del av det jag försökt lära Lelle och ibland blir jag förb…… över att jag lyckats. Vi har ett återbesök hos Linda och vi kan bara konstatera att Linda är kanon med sin laserkanon.

En ny bekantskap för oss är Ullis, Ni vet hon med renen Rudolf. Vi tränar Lelle så att han skall kunna gå fot med mig. Vi kör en modifierad metod som bygger på klickerträning och det är jag som får godiset. Lelle säger topp när han går i rätt position och så får jag godis. Problemet jag har är att Lelle vill gå lite före mig. Men vi tränar på, Ditt intresse verkar vara att få godis säger Lelle. Tyst säger jag och gå som folk. När vi är hos Ullis är det mycket bla bla bla, för Lelle tror att han coachar Ullis för ett event hon skall ha med Rudolf. Jag har snackat med Rulle och han fixar det själv.

Jag fortsätter att äta min Royal Canin som smakar bra och gör gott, mina fyra flocksyrror gör likadant och vi är utan att skryta föredömliga exemplar av våra olika raser. Tänk att dom bästa exemplaren kan samlas i en och samma flock. Skryter Du inte rätt bra nu säger Lelle?….nej jag säger bara som det är. Janne skall snart ta ut VM laget och en viss person anser sig som given i detta lag. När vi coachar Janne säger vi som Ferguson M U tidigare tränare: Jaget får inte bli större än jaget. Kanske något Du bör tänka på Lacke säger Lelle,…. fattar inte vad Du menar säger jag.

Nu till det som kanske gör oss lite eljest som man säger, Ni vet vid det här laget att jag fortfarande är dalgångens okrönte kung när det gäller apport. Okrönt är jag därför att jag inte har något diplom. Subliminal perception handlar om att försöka påverka det undermedvetna utan att gå via huvud och tankar. Vi har därför börjat med subliminal apportering i vår träning och det betyder att jag tränar när jag sover och det gör vi vovvar ofta och gärna. Först måste man ha tränat att hämta och leverera och det kan jag. Det går till så att när jag lägger mig på soffan så kommer Lelle med min gummianka som piper. Det måste vara en speciell sort och den finns hos Fjällveterinären att köpa. Jennie Du måste ta hem många nu för det här kommer att bli en storsäljare. Det måste vara just denna anka försök inte med någon vanlig badanka om Ni har för det funkar inte. Till metoden: Lelle lägger ankan under mitt huvud och när jag somnar så styr ankan mitt dröminnehåll och jag ser alla mina perfekta hämtningar i drömmen. Ibland piper ankan och det är bra för det förstärker träningen och gör den mer realistisk. När jag vaknar är allt som vanligt men mitt undermedvetna eller ryggmärgen, välj det som passar Er har tränats i att hämta. Jag tycker det är skönt för jag slipper pipor och kommandon från Lelle. Man kan säga att det är hjälp till självhjälp.

Som ni ser så är vi innovativa i Högis och det är inte fel att ha en psykopat till husse, psykoterapeut säger Lelle. Spelar roll säger jag. Nu måste vi sluta för Lelle skall på Apoteket, är Du sjuk säger jag?….. Du brukar ju gå till affären bredvid.

Ha det bra och krama och pussa på varandra så blir det sommar snart.

Glöm inte att köpa hem canin för Royal Canin är riktigt canon

❤️❤️🐾🐾 Lacke o Lelle

Ps om Ni har funderingar angående subliminal apportering så maila till oss på: lackeochlelle@fjallveterinaren.se Ds

 

Högis en vanlig lördag

After fotball

Hej alla glada miljoner bloggläsare, är vi där nu igen säger Lelle. Vi är nu tillbaka i Högis efter fotbollsresan till Öfekås match mot Arsenal. Lelle och KövraGöran satt på läktaren och jag och Evabeth satt eller låg i soffan. Lelle sa när dom kom tillbaka att ÖFK var tagna av stundens allvar, spelet knöt sig fullständigt och det blev lite för många individuella misstag. Det visar att the Potters är mänskliga, bygget av CL vinnare är inte färdigt men dom är på god väg. Lelle sa att han njöt av att se Arsenals passningsspel och rörelse i laget. Efter 30 min kunde ÖFK flytta upp spelet och gå till anfall. Jag hade det väldigt trevligt med Evabeth och jag knoppade in emellanåt. Lelle sa att han fick mersmak och skall gå på fler matcher. Vi följer Potter och hans gäng fortsättningsvis och återkommer i bloggen med expertkommentarer för vi kan sånt. Första sportlovsveckan avklarad i Högis, vi kan konstatera när vi patrullerat att det är lugnt. Vi tränar Lelle varje dag så han skall vara fucuserad på mig.Vi har till och med tränat apportering och jag är fortfarande en fena på detta. När vi handlar så får jag bära hem saker från affären, jag kan sånt och gillar att få uppgifter av Lelle. Idag skall vi patrullera skidstadion och då får vi åka skidor. Får jag springa lös då frågar jag Lelle, det får Du säger han men jag kommer att ha koll på Dig så Du inte springer fram till någon. Det är detta som Lelle tränar, han måste vara vaken helt enkelt.

Vi lyssnar på stafetten i OS och det är spännande GuldStina är med i täten. Radio är bra för man lyssna och blogga samtidigt. Nu måste vi sluta för vi skall strax ut och patrullera.

Ha det bra och pussa och krama varandra så vinner Sverige många medaljer

Ps Royal Canin är canon Ds

❤️❤️🐾🐾 Lacke o Lelle

 

Dagen M som i MATCH

Lacke o Lelle koncentrerade

Nu är vi färdiga och packade och klara för resan in till stan och den stora matchen. Lelle har kollat igen och jag får inte följa med men det gör inget för jag skall mysa i soffan med Evabeth. Kanske det blir min favorit nämligen pop corn. Vi har gjort uppladdningen som sig bör matchdag, vi sov länge och efter det en näringsrik frukost och därefter har vi haft en första matchvärmning. Lelles bestod i att som vanligt skotta snö och jag har joggat och gjort ett antal snabblopp. Det här är viktigt och Ni får inte fuska med detta.

Jag tror att Potter och hans the Potters har någon form av överraskning för Venger och hans gäng. Lelle tippar 3-1 och det vågar inte ens jag tippa, vi såg på TV att spelarna är nyklippta och det bådar gott. Vi har slutat säga lilla Östersund när det gäller fotboll för dom kan ju mäta sig med dom bästa. Dessutom har dom en av världens bästa ledare, det är han Lassur och Janne i toppen. Sorry the speciell one, Du är långt ner på listan.

Nu hinner vi inte mera för vi skall dra, vilken tur att det finns näringsrik och god mat som Royal Canin.

Ha det bra och krama varandra så att Öfekå vinner. Lelle har lovat att vinka till Er, han har illgröna vantar så han syns.

Ps Royal Canin är canon Ds

Lacke o Lelle ❤️❤️🐾🐾

 

Ledarskap

Lakritstrollets funderingar

Nu börjar Dom tvåbentas lov på vintern, Dom har sportarlov så nu är det full fart i backar och spår. Lelle och jag sportar alla dagar så det så. Igår spelade Potters gäng och vann som vanligt, jag har börjat kalla ÖFK för the Potters. Det låter som ett popband från 1600 talet säger Lelle. Jag gillar Lassur, Janne och Potter säger jag till Lelle och att vi vovvar gillar bra och tydliga ledare som inte har favoriter i flocken är kanske inte så konstigt. Om Ni läser förklaringen till vår blogg så står det att jag skall göra Lelle till en för mig bra husse/ledare. Vi vovvar behöver kärlek och veta vem som bestämmer typ the Potters. Jag skall börja kalla Jannes gäng för Jannes, byt ut s mot ett z så blir det som ett dansband säger Lelle. Ha ha ha säger jag och fiser Lelle nästan i ansiktet nu skall vi vara allvarliga och inte skoja bort.

Ni vet att jag använder beteckningen pockethundar och det har inte med storleken att göra utan hur ”ledarna” det vill säga dom tvåbenta löser problem. Nada ledarskap utan det är vovven som skall ta ansvaret och det är inte bra för oss vovvar. Trots min stora intelligens så vill jag att Lelle bestämmer trots att han inte är lika smart som mig. Vi har tränat idag på Lelles ledarskap han har slarvat på sista tiden. Vet Ni vad som händer då? Jo då måste jag ta ansvar och det har lett till att jag springer och ställer mig framför tvåbenta. Då skäms Lelle och tappar fattningen och blir nervös. När vi var ute och åkte skidor med Xmatte och Lillgumman så blåste Lelle stopp med pipan när han skulle kalla in mig. Ett tydligt exempel på bristande ledarskap, skärpning Lelle! Ni vet man går på valpkurs, dressyr och allt vad det men det är inga hundkurser utan det är träning av tvåbenta vi vovvar kan sånt!

Lelle och jag har kompisar över hela världen och det är inte bara tack vare bloggen. BrunfloBirgitta och Josuf är i Sydafrika och vi är lite avis på Dom för nu händer det grejer där, förhoppningsvis blir det nytt ledarskap i ANC för det behövs. Fattar Ni vad vi längtar efter Mandela och hans ledarskap. Vart har Dom tagit vägen alla demokratiska ledare som satte solidariteten i första rummet? Vart kommer alla Trumpar och Erdogans ifrån och varför väljer vi dessa? Fattar Ni hur stora frågor Lelle och jag sysslar med. Vi skickar massor med kramar och hälsningar till vår vänner i Sydafrika.

Igår var Lelle och jag dogsitters, Lillgumman kom i ottan samtidigt som vår väckare ringde. Lelle tycker det är roligt att vara dogsitter och han har lite talang faktiskt. Lillgumman och jag lekte följa John i mina och Lelles katakomber och Lelle stod på altanen och skrattade åt oss. Vi kan verkligen röja runt, Ni är som yrsel4 säger Lelle. Sedan åkte vi upp på fjället till Dom andra vovvarna och det är alltid kul, jag gillar min gamla flock.

 

 

 

 

 

 

 

På bilden ovan ser Ni när Lelle, Lillgumman och jag har after. Vi har det ibland och då får vi något gott och det är bara då vi får sitta i soffan och smaska. Igår hade vi fredagsmys och då fick vi vovvar ben, fredagsben säger Lelle.

Nu måste jag sussa lite för snart är det dags för patrullering.

Krama och pussa på varandra och dela med Er till andra så kanske vi blir kvitt Trumpar och typer typ Suma för Dom kramas nog inte, Ni har väl sett bilder på Trumps och Melanias kärleksfulla relation.

PS För bövelen så får Ni inte glömma att Royal Canin är canon. Vi vill även skicka krya på Dig hälsningar till Janne på Canin som hade jätteont i ryggen när vi träffade honom senast. DS

lackeochlelle@fjallveterinaren.se

Lacke o Lelle ❤️❤️🐾🐾

 

Min födelsedag idag

Paltkoma

Hej alla miljoner bloggläsare, idag fyller jag 5 år och Lelle och jag har firat som sig bör. Lelle sjöng hellre än bra för mig imorse och hurrade. Det blev bara mjuka paket och det är väl sådär. Jag får göra vad jag vill idag nästan vad Du vill säger Lelle. Jag fick en tårta bestående av pannkaka, Maggans renkorv och toppad med torkat renkött. Fattar Ni vad smarigt det blir, jag har ätit en stor bit och fick lite paltkoma. När vi bloggat färdigt blir det en tupplur.

Lelle och jag har jobbat på kliniken i två veckor och fattar Ni att Lelle tar sig trots låg iq. Han har kastrerat katter spolat tårkanaler röntgat i massor, jag fick vila till det blev dags för filminspelning och filmaren sa att jag är en moviestar. Det visste jag innan så det kom inte som någon överraskning. Sakta i backarna Lacke jag har assisterat petvetten och inte gjort det Du säger själv. Vi får inte skrämma bort kunderna från kliniken. Ni får inte säga till Lelle att jag är imponerad för då blir han bara mallig. Lelle har sett vovvesorter som han inte visste fanns, stora som små. Han är verkligt imponerad av deras verksamhet och han tycker att personalen är jätteduktig och har ett fint förhållningssätt till djuren. Se upp på Flata för vi kommer igen och jobbar.

Idag är det jättefint väder och Lelle och jag skall åka skidor på skidstadion i Högis, väldigt fina spår som görs av min kompis Johan. Jag har flera tvåbenta kompisar i Högis som gillar mig, Lelle och jag hälsar på Dom när vi patrullerar. Det är ganska lugnt just men från nästa vecka väntas invasion så då blir det skärpning i bevakningen. Byrackenivån stiger som Lekarån på våren, jag får nog kalla in mina vice då, Ni vet Lillgumman, Singlis, Tärnis och Mimmi.

Nästa vecka skall Lelle och jag till KövraGöran och Evabeth för det är upp till bevis för Potter och hans gäng. Evabeth och jag kollar matchen på TV för då ser man bättre. Där har Du fel Lacke. KövraGöran och jag kommer att se mer av spelet utan boll. Nu har han väl ändå blivit knäpp Lelle för man kan inte spela utan boll, man ser hur spelarna rör sig säger han. Vi tror att Pottrarna kan tvåla till Arsenalerna på hemmaplan.

Träffade CaninJanne förra veckan, Ni vet han som har så bra smak och sponsrar mig. Det är synd om honom för han har ont i ryggen. Vi skickar varma hälsningar och krya på Dig till honom. Det skulle inte förvåna mig om Royal har ett ont i ryggen foder, om det finns så får Du ta med det hem till honom Lollo.

Ni vet ju vid det här laget Royal Canin är toppencanon. Jag står nu på adult och det passar för Lelle säger att jag är stor nu men att det bor mycket valp i mig. Det skall jag visa honom när vi går ut.

Nu skall jag sussa en stund innan skid och lekturen.

Krama och pussa på varandra som jag gör med Hajdy, ja inte bara det säger Lelle. Kolla på filmen där man ser att Trumps frisyr är att ta från dom rika och ge till dom fattiga. Det är inte Trumps hållning i andra saker.

ps Royal Canin är canon och smakar jättebra ds

❤️❤️🐾🐾 Lacke o Lelle

En vanlig Söndageftermiddag

Hajdy

Jag fick en stor mjukishaj i julklapp och jag har ”brottats” med henne nyss. Jag har döpt henne själv, namnet har lite alpkänsla, ja men inte med den stavningen säger Lelle. Tyst med Dig säger jag för jag kan stava. Vi skall snart ut på långpromenad så jag vilar mig i form nu. Jag frågade Lelle nyss, nästa vecka skall jag jobba min tredje vecka i år, hur kommer det sig jag är ju pangschonärsvovve? Första veckan jobbade Du när jag var Stockholm och tog bort basilikan i ansiktet, Du såg väldigt rolig ut efter det Lelle. En massa sår i ansiktet, Du såg ut som Frankensteins moster. Monster heter det säger Lelle, värst vad Du är stingslig idag säger jag. Lelle har äntligen förstått att man skall gå till veterinären om man vill ha hjälp, petvetten tog hans stygn och hon gjorde det med bravur. Förra veckan jobbade både Lelle och jag och jag hörde att han fick göra många roliga saker, glöm inte bort symbolen på namnskylten säger jag. Han har skurhink och borste för Lelle är bra på att städa (tycker han själv) inget märkvärdigt tycker jag. Jag och mina fyrbenta kompisar var med på filminspelning och Ni kan snart se dessa kanonfilmer på hemsidan.

Lelle måste träna för jag har dragit från honom vid två tillfällen igår och det beror på att han inte har koll. Varför drog jag undrar Ni jo för att det var andra vovvar i farten, Lelle säger att jag är lite vaktig, visa mig att Du har koll så slipper jag ansvaret säger jag. Kommer Ni ihåg att Lelle hade problem i början med koncentrationen, det kom visst tillbaka. Så nu måste jag träna honom. Hörde Xmatte säga att vi skall träna på Flata nästa vecka, hon har nog märkt att Lelle inte har koll. Ni skulle hört ena gången när han blåste i pipan då var han så nervös att han blåste stopp i stället för inkallning. Ja ja dessa tvåbenta man måste hela tiden hålla efter dom. Annars har vi det bra Lelle och jag vi trivs i varandras sällskap och jag gillar när vi busar. På tal om busa så har jag och Dakota gjort det mycket och Lelle säger att vi blir som galna tillsammans men vi har jätteroligt och Lelle tycker att det är bra.

Lelle tycker att det är jätteroligt att vara på kliniken och han har lite talang men säg det inte till honom för han blir så mallig då. Vill Ni träffa Lelle och mig så kom till kliniken nästa vecka för visst vill Ni träffa oss. Lelle har köpt biljett till Öfekå-Arsenal och han skall gå med KövraGöran, jag får inte följa med, jag som är så intresserad. KövraGöran fick bara köpa en extrabiljett säger Lelle och dessutom är det inte så vanligt med vovvar på fotboll, konstigt tänker jag. Du och Evabeth får kolla på TV så vinkar vi till Er. Vi vill också passa på och hälsa till BrunfloBirgitta och Yosuf som är i Sydafrika, Lelle och jag har pratat med Dom och Dom sa att det var jättevarmt. Kan det vara varmt fast det är snö Lelle säger jag. Det är sommar där säger Lelle och det är svårt att förstå för en vovve. Dessutom är Kerran på Kanarieholmarna och solar och badar det är konstigt tycker jag när man kan rulla sig i snö här. Nu måste vi sluta för vi skall knalla iväg och käka middag hos Xmatte och det är uppför bara dit för hon bor på fjället.

Ha det bra och pussa och krama på varandra(har Ni upptäkt att vi inte pratat om Trump) så Ni håller värmen.

Nutritionsteamet har kommit fram till att jag skall äta adult nu men det är samma canon canin som det andra för Ni vet ju att Royal Canin är canon.

lackeochlelle@fjallveterinaren.se

❤️❤️🐾🐾 Lacke o Lelle

Ps Royal Canin är Canon Ds

After christmas and new year

God fortsättning på det nya året

Lelle och jag har haft semester över helgerna (beviljad av översheriffen) därav lite bloggande. Nu skall det bli andra bullar ( temlor kanske) vi kommer att ses här oftare. Vi har nyss kommit från vår morgonpatrullering eller ronden som Lelle säger, han har varit intagen på psyket, jobbat där säger han. Jag förstår inte vad som är skillnaden. Det kan rapporteras att det är väldigt lugnt här för närvarande, det är kanonsnö i backarna och på skidstadion ligger spåren som upp och nervänd räls om Ni förstår vad jag menar.

Jag har av nutritionsteamet och petvetten ordinerats att äta Satiety åter igen för det gör mig mätt tror jag. Samtidigt har jag börjat äta lunch, fattar Ni det är stort tycker jag. Jag får samma mat som Stig Strand, …va äter Stig Strand hundmat? säger Lelle. Jag tror att det är Omega 3 Du menar säger Lelle, vem bryr sig tänker jag. Jag fick en stor mjukishaj i julklapp, jag fick största paketet för övrigt. Lelle säger att det är bra för då får kuddarna vara ifred om Ni fattar. Det är super säger Lelle när Du är den finländske vovven, jag vägrar skriva vad Lelle kallar mig då.

Lelle hade tänkt att jag skulle bli draghund men jag vägrar, åk själv säger jag för Du behöver det. När Lelle kopplar mig till draglinan så börjar jag leka med densamma. Lelle är snäll och förstående och säger: Du har så många förtjänster Lacke så det är ok att Du inte vill dra. Han är hyvens Lelle men säg det inte till honom för då blir han mallig. Vi har jobbat på kliniken en dag, det var strax före jul. Det var roligt och Lelle hör och häpna både tog betalt och svarade i telefon. Han opererade en katt, han har inte fått börja med vovvar än, jag assisterade säger Lelle och det var ingen operation.

 

 

 

 

 

 

Lelle har stigit i graderna och har fått en egen namnskylt. Notera särskilt symbolen  för den säger så mycket om Lelle.

Lelle har förlorat ett vad till Xhusse, Lelle trodde att Trump skulle bli avsatt innan årets slut men som vi alla vet så sitter han tyvärr kvar och kvittrar, twittrar heter det säger Lelle, spelar roll tänker jag. Man får tydligen vara hur knäpp som helst på den posten muttrar Lelle. Easy Lelle säger jag tänk på att Du blir sjuk när Du tänker för mycket på Trump och då måste vi kalla på veterinären.

Vi har nu blivit ett radarpar Lelle och jag, vi ses nästan alltid tillsammans och jag måste säga att jag lyckats bra med hans utbildning men det värsta är att han nästan alltid vet vad jag tänker. Vi skall beställa tid hos Ullis säger Lelle ( Ni vet hon med renen Rudolf ) för vi behöver slipa lite på några saker som Du har svårt med. Jag har inte svårt säger jag, det är Du som har problem för all hundträning handlar om att lära husse och matte så det så. Hos Ullis bodde min pappa som nu har somnat in för han var sjuk. Lelle och jag är ledsna för det och vi tänker extra mycket på Ullis nu. Jag är så glad att jag fick träffa honom säger Lelle och se hur lika honom Du är.

Jag är fortfarande en prydnad för rasen Labrador retriever tack vare Royal Canin och deras fantastiska käk, Xmatte har sagt att jag till och med kan gå upp i vikt, fattar Ni. Det är så bra för då får jag en egen korv med bröd när Lelle köper….de Ni! Nu måste vi sluta för det är kanonväder ute och dags för utevistelse.

Glöm inte att Royal Canin är canon, detta är inte smygreklam i en blogg utan varudeklarationsfakta (vilket ord).

Ha det bra och krama och pussa på varandra så kanske vi blir av med Trump. Ni vet ju vid det här laget vilket ledarskap vi hyllar och vilka det är.

Lacke o Lelle ❤️❤️🐾🐾

 

 

 

 

 

 

De e mycke nu

Lacke lite slut i luvan

Hej alla miljoner bloggläsare, jasså är det på det sättet igen säger Lelle. Jag har mycket att berätta, men först måste vi beröra metoo kampanjen som vi tycker jättemycket om Lelle och jag. Äntligen får tvåbenta gubbar stå till svars för det dom gjort i alla tider. Vi tänkte starta en # sheriffermotsextrackasserier men det gick inte för när jag pratade med Lelle om det så trodde han att en haschtag var det samma som en joint. Nu börjar Ni fatta att Lelle hade bara c:a 70 på IQ testet. Vi är lite starstruck Lelle och jag för vi har nästan sett Potter, vi såg hans bil och fattar Ni hur stort det är för oss som gillar riktig fotboll. Heja ÖFEKÅ vi ser fram emot slutspelet och ett besök på San Siro. Vi kan i samma andetag säga grattis till Janne och hans gäng som gått till VM slutspelet. Laget är alltid större än jaget precis som Lelle och jag.

För helgen för drygt en vecka sedan var vi på Storhogna tillsammans med mina arbetskamrater på kliniken och deras vovvar. Det var en rolig helg och Lelle hade renkorv med sig från frukosten till mig. Hör och häpna Lelle och jag var med på ripjakt på lördag, Ni som känner Lelle fattar hur stort det är, han asculterade som han säger och jag var beredd på hämtning hela tiden. Men riporna flög fel så det blev ingen träff när jag och Lelle var med. Vi var tvungen att avbryta tidigare för Lelle stackarn trampade ner i i vatten och började frysa. Han är lite klantig men det var ju hans första jakt. Fattar Ni hur jobbigt det är att gå i koppel i flera timmar på fjället. När Lelle, Mirja och jag gick hem fick jag springa nästan som jag ville. Det blev en ripa och den sköts av en Anders åt a Jenny, tjusigt Anders.

För övrigt är det förberedelser för öppning här i Högis, det sprutas snö som aldrig förr så det är snart klart för utförsåkning…. på tvärsenåkning är det för lite snö för. På skidstadion är det som ett pansar men Johan har åkt och plattat till den lilla snö som finns. Har inte sett till Maggan så det finns inte renkorv till våra after men det har inte hindrat oss. I som söken skolen finna och kan rapportera att Dom utmärkta butikerna i både Hallen och Järpen har renkorv. Bra att veta…. om Ni skall ha after.

I lördags var vi bjudna på Thanksgiving med extra allt hos Xmatte och Xhusse. Vi var 7 fyrbenta och 8 tvåbenta plus en kalkon det måste bli 9 tvåbenta säger jag som har 146 i IQ. Fattar Ni vad mycket bla bla bla det var jag har jätteskavsår i örona. Vi hade skitkul säger Lelle och Kerran och jag fick smaka på maten och kan konstatera att den var av utsökt slag. Lelle åt så han hade svårt att sova på natten, han är klen stackarn.

Jag hjälper Kerran att baka samtidigt som jag bloggar, Lelle och jag har nästan lika många bollar i luften som ÖFEKÅ. Vi patrullerar varje dag och vi kan konstatera att det är inga tvåbenta byrackor här just nu, Översheriffen har sagt att vi skall vila så vi kan jobba hårt under Jul och Nyår och vi kommer samtidigt att ta in förstärkning bestånde av mina syrror. Jag har sett när jag träffar Dakota att hon är en stor talang på det också. Nu måste jag sluta för Kerran och lussekatterna pockar på min uppmärksamhet. Det bästa jag hört hörde jag förra helgen, Xmatte sa att jag kunde få mer mat sånt gillar en äkta Labrador att höra.

Maten är naturligtvis Royal Canin som är kanon om Ni inte fattat det. Det finns en säck för alla behov de Ni ….det kan inte ICA eller COOP skryta med.

Ha det bra och krama och pussa på varandra, sitt gärna nära så fryser Ni inte när det är kallt ute.

PS Royal Canin är supercanon, se till att Ni tjackar upp Er på det DS

Lacke o Lelle ❤️❤️🐾🐾

After match

Valplördag

Janne har återigen visat var skåpet skall stå. Det blev vinst på Friends mot Italien. När Lelle och jag fångade dagen så har jag farit runt som en skållad iller, vad håller Du på med Lacke ?..säger han, jag blir ju trött av att titta på Dig. Ja men Lelle Du fattar väl att jag är glad idag, efter segern igår, ok säger Lelle jag fattar och jag får vara glad i hela kroppen. Lelle och jag har inspekterat skidstadion och konstaterar att nu kan snön komma i massor för marken är frusen. Som Ni vet ägnar Lelle och jag oss åt den näst ädlaste av alla sporter nämligen längdåkning. Har Ni märkt det också att Lelle är lite gaggig, Hamrén får oförtjänt mycket utrymme och i repris dessutom. Nu måste vi lägga krut på taktiken till måndag och returen. Det är tur att självmålens mästare D Trump inte spelar fotboll för det skulle bli katastrof. Lelle och jag får mail från Demokraterna så vi är uppdaterade på deras arbete med att vinna mellanvalet. Här måste Ni alla hjälpa till så att vi kan stoppa Donald och hans dumheter.

Det är en fantastisk vinterdag idag och jag skall gå utför med Kerran, Lelle har pipiga luftrör så han får inte gå uppför som han brukar. Som Ni ser så kompletterar vi varandra bra i vår familj, en går utför och en uppför. Dessutom har vi Lelle i karantän så vi inte får en epidemi av kennelklubbshosta. Igår hade vi fredagsmys i soffan och Lelle har sagt att idag skall vi ha lördagsmys, bra va. Som Ni förstår och kunde räkna ut så var Lelle på butiken bredvid Apoteket i Järpen.

Jag har nu ätit min nya Royal canin i en vecka och vi kan konstatera att den funkar bra, jag tjatar på Kerran och Lelle bara en timma innan maten och det är rekord. Alla som träffar mig tycker att jag är en stilig vovve och jag kan konstatera att dessa tvåbenta har en utmärkt smak.

Ha det bra och gå ut i det fina vädret och när Ni kommer in igen krama och pussa på varandra. Jag skall pussa på nutritionsteamet när jag träffar dom för att jag har så bra mat.

Ni fattar väl att Royal canin är canon!!!

Lacke o Lelle ❤️❤️🐾🐾

Lakrits blogg2

Labradoren Lakrits hundstilsblogg för alla hundar och hundägare. Bloggen handlar om mig, Lakrits (Lacke) och mitt liv och strävsamma jobb att göra husse Lennart (Lelle) till en bra Husse för mig. Vi kommer att beröra hundlivet och livet i allmänhet.

Det sägs att All you need is love… and a dog men Lelle säger, och det ger mig lite rysningar i pälsen, All you need is a dog to get love. Välkomna att följa vår resa tillsammans!